Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român care a fost la un pas să evadeze stârnește un adevărat scandal în Italia: "Sunt prea stresați" 
WhatsApp
Un român a fost la un pas să evadeze dintr-o închisoare din Pescara, Italia. Acesta a fost prins la timp, însă distanța la care a ajuns stârnește un adevărat scandal în Italia referitor la munca grea a gardienilor și numărul scăzut al acestora. 
Italia. Deținutul român care a amenințat un medic cu moartea, revine cu un nou scandal. Bărbatul ascundea o lamă periculoasă în gură / Foto: Captură video youtube

Alerta a fost dată la închisoarea San Donato din Pescara, acolo unde un deținut român a fost oprit la timp în timp ce încerca să evadeze.

„În această dimineață, în închisoarea din Pescara, un deținut de naționalitate română în vârstă de 26 de ani a reușit să părăsească pavilionul penitenciarului unde a fost repartizat și a încercat să se îndrepte spre zidul din jur, dar a fost blocat de poliția închisorii care l-a prins la timp", spune Gino Ciampa, coordonatorul regional pentru Poliția Penitenciarului FP Cgil din Abruzzo. 

„Deținutul a ajuns la cea de-a doua poartă care dă către o zonă exterioară neprivativă de libertate folosită în alte scopuri. Individul a escaladat un acoperiș și a încercat să coboare prin canalele de plastic, dar din nefericire pentru el, acestea nu au suportat greutatea lui și s-au desprins, permițând personalului Poliției Penitenciare să ajungă la el și să-l prindă," mai informează autoritățile.

"Acesta este încă un episod în care doar datorită pregătirii puținului personal de serviciu, tentativa de evadare a eșuat", se laudă șefii penitenciarului. 

Șefii din penitenciare spun că angajații sunt stresați, obosiți și depășiți numeric

 

„Închisoarea de la Pescara – continuă Ciampa – are cu 30% mai puțini polițiști de serviciu decât ar fi trebuit și se confruntă cu o supraaglomerare de 140%, cu 390 de deținuți aflați în prezent în unitate, față de capacitatea maximă de 276 și cu o populație străină care reprezintă peste 33% din numărul total de deținuți. O condiție de dificultate obiectivă în care personalul Poliției Penitenciare este nevoit să lucreze în fiecare zi pe fondul atacurilor, protestelor și încercărilor de evadare care de această dată au eșuat doar datorită intervenției în timp util a personalului”.

Mirko Manna, coordonatorul național al Poliției Penitenciare FP CGIL, adaugă:

„Forța de Poliție a Penitenciarului se află sub stres din cauza atacurilor continue și a incapacității de a lucra la maxim. Soluțiile false ale celulelor deschise și supravegherea dinamică adoptate pentru evitarea sancțiunilor din partea CEDO nu mai sunt suficiente pentru a gestiona un sistem penitenciar cu tot mai mulți deținuți și din ce în ce mai puțini polițiști. Este nevoie urgentă de angajamentul Guvernului pentru angajarea imediată a cel puțin 5.000 de noi gardieni și pentru revizuirea planului pentru închisori, care după restructurările masive a adus Poliția Penitenciarului în genunchi prin împiedicarea angajării de noi agenți care să înlocuiască personalul care se pensionează în fiecare an”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel