Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român a uimit internetul cu numărul de produse alimentare pe care le-a cumpărat cu doar 20 de lei
WhatsApp
O postare pe platforma Reddit a stârnit dezbateri aprinse în rândul comunității online, după ce un român a împărtășit câte produse și-a cumpărat cu doar 20 de lei de la un supermarket local. 
Un român a uimit internetul cu numărul de produse alimentare pe care le-a cumpărat cu doar 20 de lei  / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

Conform unei postări pe Reddit, un român a reușit să achiziționeze o varietate impresionantă de produse cu doar 20 de lei, profitând de promoțiile agresive ale magazinului Profi.

Potrivit relatării, individul a reușit să cumpere cu suma de bani infimă următoarele: șase doze de bere, un pachet de chipsuri, o sticlă mare de Coca-Cola, o sticlă de Pepsi Max de 2 litri și o sticlă de Schweppes Tonic de 500 ml. Această afacere pare să fi fost posibilă datorită politicii de reducere a prețurilor la produsele apropiate de data expirării.

„Știu că nu e nimic nou aici, dar voiam să vă spun că cei de la Profi, atunci când se apropie termenul expirării, au cele mai mari reduceri la produse. În ultima săptămână am cumpărat: 6 doze Peroni 500ml - 8.35 lei total; Lay's Barbecue 60g - 1.89 lei; Coca-Cola Zero 2.5l - 3.69 lei; Pepsi Max 2l - 4.59 lei; Schweppes Tonic 500ml - 1.79 lei. Evident, nu găsim promoțiile astea zi de zi și majoritatea produselor expiră într-o săptămână (mai puțin cola aia, expiră abia pe întâi aprilie), dar dacă vă faceți drum prin Profi căutați cutiile mari cu "Economisim, nu risipim". Merită încercat.”, scrie acea persoană pe Reddit.

 

Reacțiile oamenilor la această postare au fost împărțite

 

În timp ce unii au fost încântați de oportunitatea de a achiziționa astfel de produse la prețuri reduse, alții au exprimat îngrijorare în legătură cu calitatea acestor alimente și băuturi.

„Fug ca în desenele animate de rămâne urmă de fum în spate”, scrie cineva. 

„Atunci când aveau prețuri normale ei își băteau joc de clienți”, ma adaugă altcineva.

Un utilizator a avertizat că băuturile care se apropie de data limită pot avea un gust diferit și că ar putea să nu fie suficient de proaspete pentru consum. 

„Nu vă recomand sincer aceste chilipiruri, băuturile cel puțin, astea ajunse aproape de termen. Eu beau cola în fiecare zi de 10 ani și știu ce zic. Știu că nu ar trebui să beau atâta cola. însă din această cauză am ajuns să o deosebesc la gust pe aia bună de aia nașpa. Ce zic este că, cola care depășește cam două luni de la termenul de producție își schimbă ușor gustul în nașpa. Evident, gustul cel mai nașpa îl găsești la sticlele care au 6 luni de când au fost produse. Apropo, valabilitatea unei sticle de cola e de șase luni. Uitați-vă mereu pe ștampila aia de pe sticlă unde scrie când a fost produsă.”, scrie o persoană ca răspuns la postarea inițială.

Aceste reacții ilustrează dilema consumatorilor în fața reducerilor masive la supermarketuri. Pe de o parte, există tentația de a profita de prețurile avantajoase și de a economisi bani, însă, pe de altă parte, există îngrijorarea că produsele aflate în apropierea datei expirării ar putea să nu fie de o calitate corespunzătoare sau să prezinte riscuri pentru sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel