Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român a fost arestat în Roma pentru tentativă de furt calificat de energie electrică
WhatsApp
un cetățean român în vârstă de 56 de ani, fără domiciliu stabil, a fost arestat pentru tentativă de furt calificat de energie electrică, conform biroul de presă al carabinierilor din Roma.
Român acuzat de uciderea unui copil de 15 ani în Italia. Părinții cer dreptate: "Este un accident să conduci beat? Este o infracțiune din culpă!" / Sursa foto: freepik.com

Carabinierii de la Stația Città Giardino din Roma au intervenit în urma unei solicitări primite prin 112, acționând în zona via di Valle Melaina la sediul unei asociații culturale.

 

Românul a reușit să oprească sistemul de supraveghere pentru a nu fi prins

 

La sosirea la fața locului, carabinierii au descoperit că un bărbat în vârstă de 56 de ani, identificat ulterior drept cetățean român, încerca să efectueze o conexiune abuzivă la rețeaua electrică. Acesta folosea cabluri electrice și, în plus, intervenise în sistemul de supraveghere video al clădirii.

Echipa de carabinieri a reacționat prompt și l-a prins în flagrant pe individul de naționalitate română în timp ce încerca să finalizeze conexiunea ilegală, conform presei străine.

 

Bărbatul va fi judecat pentru tentativă de furt calificat de energie electrică

 

Bărbatul, care nu avea un domiciliu stabil, a fost condus la sălile de judecată din Piazzale Clodio, unde arestul său a fost validat de către Tribunalul din Roma. Fapta sa a fost clasificată drept tentativă de furt calificat de energie electrică, o infracțiune serioasă care aduce consecințe legale severe.

Această situație evidențiază importanța monitorizării atente a rețelelor electrice și a securității clădirilor. Carabinierii au avut un rol esențial în protejarea integrității rețelelor și în prevenirea furturilor de utilități. Arestarea cetățeanului român demonstrează seriozitatea autorităților italiene în combaterea infracțiunilor legate de energie și reprezintă un avertisment pentru cei care încearcă să comită astfel de ilegalități.

 

Sustragerea de energie constituie infracțiune de furt și se pedepsește conform legilor

 

Articolul 228 din Codul Penal și Legea nr. 123/2012 "Legea energiei electrice", precizează explicit că deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Totodată, executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

 

-----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel