Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un restaurant cu mâncare tradițională românească face furori în Japonia. Povestea inspirațională a unei românce care și-a realizat visul
WhatsApp
Povestea româncei care a înființat un restaurant cu specific românesc în Japonia numit „Yashibe” cucerește inimile oamenilor din ambele țări.
Un restaurant cu mâncare tradițională românească face furori în Japonia. Povestea inspirațională a unei românce care și-a realizat visul / Foto: Facebook

Andra Grosu, proprietara restaurantului Yashibe, își împărtășește experiențele fascinante legate de deschiderea propriului ei restaurant în Japonia. Cu numele ușor de pronunțat atât pentru japonezi, cât și pentru români, Yashibe a devenit un loc în care se adună oaspeți din diferite colțuri ale lumii.

 

Restaurantul românesc celebru din Japonia deschide o nouă locație

 

Afacerea merge bine de câțiva ani de zile, având succes în Japonia, atât în rândul românilor care locuiesc sau trec pe acolo, cât și al străinilor. Însă de curând, românca a deschis chiar o nouă locație. Anunțul a fost făcut până în România, de către mama ei, interpreta de muzică populară din Iași, Rodica Grosu.

Aceasta a distribuit pe pagina ei de Facebook o postare făcută direct de pagina oficială a restaurantului. Femeia a îndemnat românii care călătoresc să nu ezite să oprească la restaurantul fiicei sale și a felicitat-o pentru reușită. 

„Restaurantul „YASHIBE" din Japonia al fiicei mele Grosu Andra-Ștefānica vă așteaptă în noua locație! Urmăriți video! Felicitări draga mamei și mult succes!”. a scris interpreta de muzică populară.

 

 

Mulți japonezi sunt din ce în ce mai interesați de cultura românească

 

Andra își amintește cum, atunci când japonezii auzeau cuvântul „România”, spuneau în gura mare nume celebre precum Nadia Comăneci, Ceaușescu, Hagi sau Dracula. Ea se străduia să le explice că România înseamnă mult mai mult decât aceste figuri celebre. Mulți japonezi sunt interesați de cultura românească, inclusiv de gastronomie, vinuri, istorie și muzică, subliniază Andra Grosu.

Mâncărurile pregătite cu pasiune de Andra sunt savurate de oaspeți japonezi, francezi, americani și de românii aflați la mii de kilometri distanță de casă. Pe lângă bucate, aceștia au ocazia să descopere și portul tradițional românesc.

 

Restaurantul Yashibe este modul prin care românca păstrează legătura cu țara noastră

 

Restaurantul Yashibe servește preparate tradiționale românești, precum sarmale, mici, fasole cu cârnați, salată de boeuf, salată de vinete, icre, cârnați de casă, ciorbe și borșuri cu afumătură, așa cum se găsesc în România. Andra a remarcat că japonezele adoră ia românească, iar la evenimentele importante încearcă să se îmbrace în costumul național românesc pentru a transmite o imagine completă a țării sale.

Săptămâna trecută a organizat chiar un eveniment dedicat iei românești: „Vreau să celebrez fermecătoarea bluză românească, cunoscută și sub numele de "ie"! Această îmbrăcăminte tradițională rafinată este o adevărată reflectare a moștenirii și a măiestriei bogate a României. Haideți să ne scufundăm împreună în povestea sa captivantă!”, a postat Andra pe pagina de Facebook a restaurantului.

Restaurantul Yashibe a devenit pentru Andra a doua casă, menținând legătura cu România prin mâncare, iar clienții i-au devenit prieteni. Morita, un japonez îndrăgostit de România, a vizitat țara de mai multe ori și intenționează să o facă din nou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel