Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un primar din Italia avertizează comunitatea: "Atenție la românul care umblă prin localitate, sunați carabinierii”
WhatsApp
De aproape un an, întreaga zonă sudică a provinciei Salento este "prăduit" la orice oră din zi și din noapte de adevărate atacuri. Primarul a vertizează comunitatea: "Atenție la românul care umblă prin sat. Dacă îl vedeți, sunați carabinierii”.
Foto: Unsplash

Primarul din Salento, Gabriele De Marco, își avertizează comunitatea: ar exista un individ care se presupune a fi român și ar fi fost văzut de mai multe ori rătăcind prin localitate în mod suspect. Din aceste motive, el îi îndeamnă pe locuitori să stea cu ochii în patru.

 

Român bănuit de mai multe jafuri într-o subregiune a Italiei


De aproape un an de zile, întreaga zonă din sudul provinciei Salento este atacată la orice oră din zi. Furturile au loc atât în locuințe private, cât și în spațiile comerciale.

Futani, Omignano, Casal Velino, Orria, Vallo della Lucania, Moio della Civitella, Cicerale și Agropoli sunt doar câteva dintre zecile de comune din zona Cilento afectate de spargeri de locuințe. Furturi frecvente au loc și în Vallo di Diano, Polla, Sant'Arsenio și Câmpia Paestum, cu Capaccio- Paestum.

Un obicei care părea vindecat, dar se pare că nu poate fi stăpânit. Sezoanele furturilor coincid conform unor statistici, de cel puțin trei decenii, cu perioada veriii, în timpul căreia jafurile sunt aproape întotdeauna atribuite străinilor, mai ales românilor, conform presei italiene. 

Banda „Audi-ului gri” a fost prinsă, însă jafurile continuă

 

În urmă cu câteva luni, după controale neîntrerupte și patrule nocturne organizate de cetățenii obișnuiți, a fost prinsă "banda Audi-ului gri", numită astfel după o urmărire îndrăzneață pe Cilentana. Se credea că cei ce făceau parte din acea bandă de hoți erau singurii vinovați de zecile de furturi înregistrate până acum.

Cu toate acestea, raidurile nu au încetat, ceea ce sugerează că există mai multe grupuri, poate legate între ele sau complet independente una de cealaltă. Acest lucru a intensificat teama locuitorilor din aceste zone, care suferă în continuare și sunt jefuiți și terorizați.

Primarul De Marco avertizează:"Îi avertizez pe concetățenii mei că astăzi au văzut un băiat (aparent român) care se furișa în mijlocul Salento! Fiți atenți, el ar putea fi un indiciu pentru posibilele furturi. Dacă îl vedeți, alertați carabinierii", conform presei străine.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG      

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel