Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un pilot a adus pe lume un copil în timpul zborului, după ce o femeie a intrat în travaliu
WhatsApp
Un pilot a devenit erou după ce a ajutat la nașterea unui copil în timpul călătoriei de la Taipei, Taiwan, la Bangkok, Thailanda, după ce mama copilului a intrat în travaliu brusc.
Un pilot a adus pe lume un copil în timpul zborului, după ce o femeie a intrat în travaliu / Foto: Unsplash

Jakarin Sararnrakskul, pilotul aeronavei VietJet, a fost alertat de echipajul de cabină cu privire la situația de urgență care a apărut la bord. Femeia era în travaliu și avea nevoie urgentă de asistență medicală. Cu o experiență vastă de 18 ani în domeniul aviației, pilotul s-a mobilizat rapid pentru a veni în ajutorul mamei și a copilului nenăscut.

"Am fost pilot timp de 18 ani. Tocmai am ajutat la nașterea unui nou-născut în avion", a scris Sararnrakskul pe Instagram, împărtășind o imagine cu el ținând copilul proaspăt născut în brațe.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Jakarin Sararnrakskul (@drjakarin)

 

Peste 70 de copii s-au născut în avion în aproape 100 de ani

 

Potrivit relatărilor, echipajul de cabină și pasagerii au fost impresionați de calmul și profesionalismul pilotului într-o situație atât de delicată. Tatăl copilului a dezvăluit că echipajul l-a poreclit pe bebeluș "Sky Baby", în semn de omagiu pentru momentul extraordinar care a avut loc în avion.

Incidente de acest fel sunt rare, însă nu fără precedent. Conform unui studiu publicat de Societatea Internațională de Medicină de Călătorie în 2020, 74 de copii s-au născut în zboruri comerciale între anii 1929 și 2018, majoritatea supraviețuind. Cu toate acestea, NHS (Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie) subliniază că majoritatea companiilor aeriene impun reguli stricte pentru femeile însărcinate, limitând călătoriile în ultimele săptămâni de sarcină din motive de siguranță.

NHS recomandă femeilor însărcinate să verifice cu medicul sau moașa înainte de a zbura și să se asigure că asigurarea de călătorie acoperă orice eventualitate legată de sarcină, inclusiv asistența medicală în timpul travaliului și costurile unei eventuale întoarceri anticipate din călătorie. Aceste măsuri sunt esențiale pentru a asigura siguranța atât a mamei, cât și a viitorului copil în timpul călătoriilor aeriene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel