Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un pescar a prins o creatură marină dintr-o specie mai veche decât dinozaurii
WhatsApp
Un tată și fiul său au reușit să prindă un pește uriaș dintr-o specie mai veche decât dinozaurii, stabilind astfel un nou record de stat.
Un pescar a prins o creatură marină dintr-o specie mai veche decât dinozaurii / Foto: Unsplash

Keith Dees și fiul său Huntley din SUA și-au petrecut dimineața în același mod în care o fac de obicei - mergând la pescuit. Cei doi s-au îndreptat spre râul Raft River din Delta Mobile-Tensaw, Alabama, și au avut parte, la propriu, de șocul vieții lor.

După ce a prins deja o serie de peștișori roșii și bibani cu gură mare, tatăl a reușit să prindă ceva mult mai mare.

La ora 11.30, cei doi "au decis să mai pescuiască un loc".

"Am făcut o lansare și, la jumătatea drumului înapoi spre barcă, chatterbait-ul meu s-a pierdut pur și simplu", a scris tatăl pe Facebook.

"Derulând cât de repede am putut, l-am strâns chiar înainte de a vedea un pește mare înotând lângă motorul meu”.

Cei doi au petrecut două ore și jumătate luptându-se cu bestia gigantică înainte de a reuși să o tragă pe barca lor.

 

Specia capturată trăia și cu 35 de milioane de ani înainte ca ultimii dinozauri să dispară

 

Ei au prinds un aligator gar, o specie care era încă în viață cu 35 de milioane de ani înainte ca ultimii dinozauri să dispară.

Fosilele de gărgăriță datează din Cretacicul timpuriu, acum peste 100 de milioane de ani, și au păstrat unele caracteristici fizice ale primilor lor strămoși, cum ar fi intestinul cu valvă spiralată, care este comun și la sistemul digestiv al rechinilor, și capacitatea de a respira atât aer cât și apă.

După ce au cântărit oficial creatura la Orange Beach Marina, cei doi au fost încântați să afle că aceasta a doborât un record de stat, ajungând la 74 kg.

 

Dees a cerut permisiunea oficialilor de a lua acasă creatura și de a o mânca

 

"Când a ieșit la suprafață, am știut că este mare, dar nu știam nici pe departe că este un record de stat", a declarat Dees pentru Outdoor Alabama.

"Asta nu mi-a trecut niciodată prin minte. Îmi place să gătesc, așa că m-am gândit că vreau să prind acest joker ca să-l putem mânca. Am o grămadă de prieteni, iar ei îl iau și îl taie în fripturi, îl înnegresc și fac medalioane. Este pur și simplu delicios. Mă gândesc că sunt pe cale să fac rost de o grămadă de carne pentru congelator."

Dees a fost încântat de reacția fiului său la doborârea recordului, adăugând: "Văzând entuziasmul de pe fața lui Tommy și a personalului său din cauza unui nou record de stat, a pus totul în perspectivă. Au vrut doar să știe că peștii sunt acolo și sunt sănătoși.

Delta este un loc foarte, foarte special pentru mine. Prinderea acelui pește nu s-ar fi întâmplat dacă nu mi-aș fi petrecut întreaga viață pe apă. Eram cunoscut ca un șobolan de râu de către toți amicii mei de pescuit la biban cu care călătoream la turnee, iar ei au spus că nu era nimic mai potrivit pentru mine decât să am un record de stat cu un gar."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel