Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un operator feroviar german vinde biciclete abandonate. Prețurile încep de la 60 de euro
WhatsApp
Aproximativ 1350 de biciclete abandonate în gările rețelei feroviare Deutsche Bahn se vând în fiecare an prin licitație. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

În cursul anului trecut, operatorul feroviar german Deutsche Bahn a organizat o licitație pentru a vinde câteva sute de biciclete abandonate, conform informațiilor furnizate de DPA.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt de la Deutsche Bahn, anual sunt descoperite aproximativ 2.700 de biciclete abandonate la cele 5.400 de gări ale companiei. Aproximativ jumătate dintre acestea sunt puse apoi în vânzare la licitație, după ce sunt păstrate timp de cel puțin 10 săptămâni.

Prețul unei biciclete

 

Prețurile obținute pentru aceste biciclete variază în funcție de tip și de starea în care se află. În medie, prețul final al unei biciclete la licitație este de 60 de euro, conform declarațiilor purtătoarei de cuvânt. Totuși, bicicletele electrice, disponibile și ele la licitație în diverse orașe, pot atrage oferte care depășesc 300 de euro.

Banii obținuți din vânzarea acestor biciclete sunt reținuți inițial. Dacă fostul proprietar se prezintă în decurs de trei ani de la licitație, acesta poate solicita suma colectată.

În caz contrar, banii colectați sunt direcționați pentru a acoperi costurile operațiunilor legate de gestionarea obiectelor pierdute, potrivit purtătoarei de cuvânt. Pierderile mari înregistrate, inclusiv gestionarea și reciclarea acestor bunuri, generează costuri semnificative.

Deutsche Bahn raportează că, în fiecare an, aproximativ 250.000 de articole sunt pierdute de călători în trenurile și gările sale din Germania, ceea ce înseamnă o medie de 700 de articole pe zi. Compania estimează că în jur de 60% dintre acestea pot fi returnate proprietarilor, cu un procent mai mare pentru obiectele de valoare ridicată.

Pentru a dovedi proprietatea unei biciclete uitate, proprietarii pot furniza anumite caracteristici, precum marca, culoarea și locul în care a fost găsită, informează Agerpres. 

Deutsche Bahn a dezvăluit anterior că pierderile sale nete pentru anul 2023 au fost de 2,35 miliarde de euro, de aproape zece ori mai mari decât cele din 2022. De asemenea, cifra de afaceri a companiei a înregistrat o scădere de 13%, ajungând la aproximativ 45,2 miliarde de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel