Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un jurnalist La Repubblica, rănit de lunetiştii ruşi în Herson; interpretul său ucrainean a fost ucis
WhatsApp
Jurnalistul italian Corrado Zunino, trimis special în Ucraina al cotidianului La Repubblica, a fost rănit în urma unei ambuscade a lunetiştilor ruşi în zona oraşului Herson din sudul Ucrainei, dar interpretul său ucrainean care-l însoţea, Bogdan Bitik, a fost ucis, relatează miercuri agenţiile AFP şi EFE.

"Acum merg dinspre Herson către Odessa. Sunt bine, am o rană la umărul drept, atins de glonţul care l-a lovit pe marele meu prieten Bogdan. Cred că a murit, la începutul podului Herson. O durere infinită. Avea jacheta inscripţionată cu cuvântul "Press"" peste vesta antiglonţ, a scris jurnalistul italian pe Twitter.

El a relatat apoi telefonic desfăşurarea incidentului: "Am fost atinşi (de glonţ), l-am văzut pe Bogdan la pământ, nu se mişca, eu m-am târât în afara liniei de foc. Am alergat până când m-am prăbuşit pe un automobil civil. Aveam sânge pe mine, m-au dus la un spital din Herson".

La Repubblica a anunţat că interpretul ucrainean a fost ucis, dar corpul său nu a fost recuperat din cauza prezenţei lunetiştilor ruşi în zonă.

Jurnalist italian, rănit în Ucraina



Incidentul a avut loc la intrarea pe podul principal din Herson care traversează fluviul Nipru, într-o zonă de contact între trupele ruse şi cele ucrainene după ce armata rusă s-a retras în noiembrie de pe malul de vest al Niprului şi a stabilit o linie defensivă pe malul de est, de cealaltă parte a barierei naturale reprezentate de acest fluviu.

Potrivit unor bloggeri militari ruşi, unităţi ucrainene ar fi reuşit recent să treacă de această barieră şi au stabilit poziţii pe malul estic al fluviului în regiunea Herson.

"Imediat ce am aflat vestea acestui eveniment nefericit, am contactat forțele noastre militare care mi-au dat detalii despre acest caz. Acestea au luat legătura cu jurnalistul și vor face tot ce le stă în putință pentru a-l ajuta'. Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a declarat pentru Skytg24 despre rănirea lui Zunino în Ucraina. Ministrul a confirmat că colaboratorul care îl însoțea pe colaboratorul de la Repubblica a fost ucis sub loviturile rușilor. "Rușilor nu le pasă dacă ești rus, italian sau ucrainean, ei pur și simplu trag", a declarat ministrul Dimitro Kuleba.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel