Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un jurnalist BBC părăseşte Rusia din cauza supravegherii fără precedent
WhatsApp
Un jurnalist BBC a anunţat că părăseşte Rusia cu destinaţia Marea Britanie din cauza supravegherii fără precedent.
Foto: Pixabay

Un jurnalist de investigaţii care lucra la Moscova pentru serviciul în limba rusă al postului BBC a anunţat, într-un mesaj video, că s-a văzut constrâns să părăsească Rusia într-un exil autoimpus în Marea Britanie din cauza a ceea ce el a numit o 'supraveghere fără precedent', relatează luni Reuters, scrie Agerpres. 

În luna octombrie, autorităţile ruse l-au desemnat pe Andrei Zaharov drept 'agent străin', decizie pe care la acea vreme BBC a respins-o ferm şi a încercat să obţină revocarea ei.

Acea decizie a făcut parte din campania de reprimare a organizaţiilor media pe care autorităţile de la Moscova le consideră ostile şi sprijinite din străinătate.

Nevoit să părăsească Rusia



În respectivul mesaj, postat pe YouTube, Zaharov afirma că se vede nevoit să părăsească Rusia după ce a observat o 'supraveghere fără precedent' a activităţilor sale de la Moscova. El nu a precizat de cine era supravegheat şi a adăugat că nu este sigur dacă este urmărit din cauza desemnării sale ca 'agent străin' sau din cauza unei anchete jurnalistice efectuate recent de el cu privire la presupuşi hackeri ruşi.

Separat, jurnalista BBC Sarah Rainsford a părăsit Rusia în luna august, după ce Moscova refuzase să-i prelungească permisul de muncă, în ceea ce a părut a fi o măsură simetrică pentru tratamentul aplicat de Londra jurnaliştilor ruşi.

Kremlinul a declarat constant că jurnaliştii şi organizaţiile media desemnate drept agenţi străini îşi pot continua activitatea în Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel