Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un erou de 70 de ani și-a sacrificat viața pentru a salva trei minore pe cale să se înece în mare în Italia
WhatsApp
Un bărbat în vârstă de 70 de ani din Marina di Priolo, provincia Siracuza, și-a dat viața salvând trei tinere aflate în dificultate în apele agitate ale mării.
Un erou de 70 de ani și-a sacrificat viața pentru a salva trei minore pe cale să se înece în mare în Italia

Incidentul a avut loc în jurul orei 10:00, când cele trei fete, probabil minore, au început să strige disperate după ajutor, fiind prinse de curenții puternici și incapabile să ajungă la mal. Fără a ezita, bătrânul, un pensionar local cunoscut pentru generozitatea sa, a sărit în apă împreună cu un alt trecător pentru a le salva.

Eforturile lor eroice au fost esențiale pentru a le aduce pe fete în siguranță la mal, însă valurile puternice și curenții mării au pus capăt vieții bărbatului.

Carabinierii și echipele de urgență au ajuns rapid la fața locului, însă, din păcate, pentru salvator nu s-a mai putut face nimic. Trupul său a fost recuperat ulterior de o barcă de patrulare a Căpităniei portului.

 

Eroul fetelor s-a stins din viață

 

Cele trei fete au fost salvate în mod miraculos, însă povestea ia o întorsătură surprinzătoare. Potrivit martorilor, imediat ce au ajuns pe țărm, tinerele au dispărut fără urmă, probabil șocate de evenimentele dramatice prin care au trecut. Autoritățile locale au început imediat o anchetă pentru a le identifica și a clarifica circumstanțele incidentului.

Această tragedie ne amintește de sacrificiul și curajul unor oameni care, fără a se gândi la propria siguranță, acționează pentru a salva vieți. Pensionarul din Siracusa rămâne un erou, un exemplu de altruism într-o lume în care astfel de gesturi sunt din ce în ce mai rare.

Într-un alt incident tragic petrecut recent în Sicilia, la San Leone, un bărbat în vârstă de 57 de ani, Giuseppe Russo din Porto Empedocle, și-a pierdut viața în apropierea stabilimentului de baie Aquaselz. Martorii au relatat că l-au văzut pe Russo intrând în apă complet îmbrăcat, dar nu l-au mai văzut ieșind. Cadavrul său a fost găsit la scurt timp, plutind aproape de stânci. Carabinierii, pompierii și personalul medical s-au deplasat imediat la fața locului, dar nu au putut decât să constate decesul bărbatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel