Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un cutremur cu magnitudine 4.0 a zguduit Italia, în această seară. Seismul s-a resimțit în mai multe localități
WhatsApp
Cutremur de magnitudine 4,0 la Crotone, epicentrul în Ciro, Calabria
Foto: INGVterremoti

Un cutremur cu magnitudinea de 4,0 a zguduit astăzi zona Crotone, în Calabria, la ora 19:35, vineri, 24 mai 2024. Șocul, care a avut loc la o adâncime de 23 de kilometri, a fost localizat în special în Cirò, la aproximativ 4 kilometri distanță de epicentru.

Municipiile din apropiere, inclusiv Cirò, Crucoli, Melissa, Carfizzi, Umbriatico, San Nicola dell'Alto și Cirò Marina, au resimțit puternic acest eveniment seismic. Autoritățile locale au fost alertate, iar Sala de Operațiuni Regionale Calabria a Protecției Civile a fost activată pentru a coordona intervenția în zonele afectate.

Resimțirea cutremurului nu s-a limitat doar la aceste localități, ci s-a extins și către alte zone din regiune și din afara ei. Oameni din Lamezia, Cosenza, Catanzaro, Rossano și chiar din Lecce au raportat senzația de mișcare a pământului. Îngrijorarea a fost exprimată și pe rețelele de socializare, unde mulți utilizatori au împărtășit experiențele lor legate de acest eveniment seismic.

Citește și: VIDEO Cutremure în lanț Italia, cel mai mare a avut 4,4. Experți spun că seria e unică în ultimii 40 de ani

Reamintim că în urmă cu trei zile, pompierii italieni au evacuat 35 de familii din regiunea Napoli, unde unele şcoli au fost închise marţi, după ce zeci de seisme au provocat panică, însă nu s-au soldat cu victime. 

Începând de luni seara, "au fost înregistrate aproximativ 150 de cutremure" în regiunea vulcanică a Câmpiilor Flegree (sud), a precizat marţi dimineaţă Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), într-un comunicat.

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 "a fost cel mai violent" de la debutul actualei perioade de revenire a activităţii seismice, în 2005, iar acest "roi" seismic a fost "cel mai puternic din ultimii 40 de ani", a precizat INGV.

Numeroşi locuitori din Pozzuoli, o municipalitate din regiunea vulcanică a Câmpiilor Flegree, în care trăiesc o jumătate de milion de persoane, şi-au părăsit locuinţele în urma recentelor cutremure, care au provocat pagube minore la nivelul clădirilor, însă nu s-au soldat cu victime.

"Va fi o noapte pe care nu o vom uita", a scris pe Facebook primarul din Pozzuoli, Gigi Manzoni, potrivit sursei citate de Agerpres.

Unele imagini filmate de persoane aflate la faţa locului prezintă podeaua unui supermarket din Pozzuoli acoperită cu sticle căzute.

Citește în continuare AICI

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel