Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un cuplu din Anglia a pretins că are 18 copii și a înșelat statul britanic cu 300 000 euro. Statul i-a condamnat să plătească doar 2 lire
WhatsApp
Un cuplu din Marea Britanie a pretins că are 18 copii pentru a obține beneficii în valoare de peste 300.000 de lire sterline... acum li s-a cerut să returneze doar 2 lire.
Românii din Marea Britanie câștigă bani, însă muncesc foarte mult (Foto ilustrativ)

Tracy și Robert Ashbridge au fost implicați într-o schemă frauduloasă prin care au înșelat sistemul de beneficii din Marea Britanie, pretinzând în mod fals că au 18 copii. Cei doi au reușit să obțină peste 300.000 de lire sterline în mod ilegal, dar acum sunt obligați să returneze doar 2 lire, potrivit unei decizii judecătorești, relatează Manchester Evenings. 

Tracy Ashbridge, care lucra la HMRC (autoritatea fiscală britanică), a folosit funcția ei pentru a frauda sistemul. Între 2015 și 2019, ea a pretins că trei dintre copiii săi erau cu dizabilități, ceea ce i-a permis să obțină beneficii suplimentare. În plus, ea a inventat alți 15 copii fictivi, pentru care a depus cereri de beneficii și credite fiscale. Această schemă elaborată a fost descoperită, iar în septembrie anul trecut, Tracy a fost condamnată la închisoare.

Soțul ei, Robert Ashbridge, a fost și el implicat în unul dintre cazurile de fraudă, dar a primit o sentință cu suspendare. În ciuda faptului că a participat la schema ilegală, instanța l-a obligat să returneze doar 1 liră, după ce s-a constatat că nu avea active pe numele său.

La o audiere desfășurată în iulie, la Curtea Coroanei din Newcastle, a ieșit la iveală suma totală pe care cuplul a obținut-o ilegal: 305.952 de lire sterline. Cu toate acestea, Tracy a fost obligată să returneze doar 1 liră, deoarece s-a demonstrat că nu deținea active sau bunuri de valoare. Robert a avut un câștig de 22.385 de lire sterline din această schemă, dar, la fel ca soția sa, s-a constatat că nu avea active, iar instanța i-a oferit opțiunea de a plăti 1 liră sau de a ispăși șapte zile de închisoare.

În ciuda sentinței aparent ușoare, ambii sunt obligați să returneze orice sumă de bani pe care ar putea să o obțină în viitor. În momentul arestării lor, autoritățile au confiscat din locuința lor 7.614 lire sterline în diverse monede.

Sentința judecătorilor

 

Judecătorul Gavin Doig s-a adresat lui Robert Ashbridge, declarând: „Stabilesc că suma de beneficiu este de 22.385,21 lire sterline, iar suma disponibilă este de 1 liră. Ordinul de confiscare este stabilit la 1 liră, cu șapte zile de închisoare în cazul neplății. Domnul Ashbridge are la dispoziție șapte zile pentru a achita această sumă. De asemenea, ordon confiscarea tuturor sumelor de bani găsite în locuința inculpaților pe 6 martie 2019.”

La finalul audierii, judecătorul Doig a încheiat cu un avertisment clar: „Sper sincer să nu vă mai văd niciodată.”

Cuplul Ashbridge a reușit să profite de lacunele din sistemul de beneficii din Marea Britanie pentru a obține sume uriașe de bani, dar sentințele pronunțate împotriva lor și sumele minime pe care trebuie să le restituie au stârnit indignare în rândul opiniei publice. Cu toate acestea, cazul rămâne un exemplu al riscurilor implicate de corupția și frauda în sistemele de asistență socială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel