Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un clan periculos de hoți români de buzunare a ajuns în Spania. Cetățenii cer pedepse aspre
WhatsApp
Un grup de hoți de buzunare români, considerat unul dintre cele mai periculoase clanuri din lume, a sosit în Spania pentru a comite infracțiuni în timpul faimosului Târg de Aprilie din Sevilla.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Unul dintre cele mai notorii clanuri de hoți de buzunare, format din români, a reapărut pe radarul autorităților europene, de data aceasta în Spania.

Acest clan, condus de matriarha Somna Bobocel, a fost recent identificat în Sevilla, scrie presa din Spania. Se pare că hoții români se pregătesc să dea lovitura în timpul Târgului de Aprilie de la Sevilla. 

Istoria clanului de hoți români

 

Istoria penală a acestui clan se întinde pe o perioadă de mai bine de un deceniu. Membrii săi au fost implicați într-o rețea de furturi, fiind acuzată că folosea copii cu vârste între 11 și 13 ani pentru a jefui turiști la evenimente majore cum ar fi Campionatul European de Fotbal sau Roland Garros.

Autoritățile au reușit să demanteleze această rețea, iar membrii clanului au fost arestați și judecați, inclusiv matriarha Somna Bobocel.

După o perioadă de inactivitate aparentă, clanul și-a reluat activitățile criminale, deplasându-se mai întâi în Madrid, unde au fost monitorizați de "Patrulla Madrid". Ulterior, aceștia și-au continuat deplasările și au ajuns în Sevilla, coincizând cu desfășurarea Târgului de Aprilie.

Citește și: Farmaciile din Spania sunt acuzate că folosesc fraudulos cardurile de sănătate a pacienților

În Sevilla, clanul a intrat în atenția autorităților și a cetățenilor datorită faptului că au fost înregistrate mai multe incidente de furturi în zonele unde aceștia au fost observați. Cetățenii și autoritățile locale cer modificarea legislației pentru a permite acțiuni mai ferme împotriva acestor grupuri infracționale, scrie Vozpopuli

Francisco, un agent judiciar pensionar, care și-a asumat misiunea de a-i urmări și expune pe acești infractori. Folosindu-se de contul său de Instagram, Francisco postează zilnic videoclipuri surprinzătoare cu hoți de buzunare în acțiune, contribuind astfel la conștientizarea și combaterea acestei probleme.

Colaborând cu forțele de poliție locale și naționale, Francisco oferă informații vitale care ajută la identificarea și arestarea suspecților. Eforturile sale au condus la o scădere semnificativă a infracțiunilor din centrul orașului, fiind recunoscute și apreciate de către comunitatea locală și autorități.

--------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel