Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un camion a rămas blocat pe un pod din Modena, Italia. Șoferul de naționalitate română a fost amendat
WhatsApp
Un camion a rămas blocat pe un pod din Modena, italia, pentru că șoferul, un bărbat de naționalitate română nu a văzut interdicția. A fost nevoie de o macara pentru a fi îndepărtat iar traficul a fost perturbat timp de cinci ore.

Poate că a fost păcălit de navigatorul său care nu a detectat restricțiile de circulație pe acea porțiune de drum pentru vehiculele grele de marfă. Acestea erau, totuși, bine vizibile și indicate prin panouri speciale care specificau interdicția de circulație pentru vehiculele cu o lățime mai mare de 2,2 metri, o înălțime mai mare de 3,5 metri și o greutate mai mare de 35 de chintale.

 

Amendă de 87 de euro pentru un șofer român



În ciuda indicațiilor, șoferul unui camion a încercat să traverseze podul peste torentul Tiepido, în Modena, dar a rămas blocat în apropierea structurii. Rezultatul: perturbarea traficului timp de aproape cinci ore și o amendă pentru șofer, un bărbat de 41 de ani cu dublă cetățenie română și moldovenească, din partea Poliției Locale.

Episodul a avut loc ieri, în jurul orei 7.30, când camionul aparținând unei companii străine care transporta carne a intrat pe Strada Gherbella, procedând în direcția Modena. Șoferul, însă, nu a respectat indicatoarele rutiere care, în acel tronson specific, limitează drumul la acest tip de vehicul.

Camioanele cu aceste caracteristici, de fapt, nu pot intra pe podul rezervat autoturismelor și vehiculelor comerciale, cum ar fi furgonetele, ci trebuie să vireze obligatoriu la stânga pe Via Baccelliera, după cum ne reamintesc și indicatoarele rutiere multilingve (italiană, engleză, germană, franceză și turcă). Ca urmare, după ce a ignorat interdicția, camionul a rămas blocat la înălțimea clădirii înguste.

 

Șoferul a contactat serviciul depanare



După ce și-a dat seama că este imposibil să își mute vehiculul, șoferul a contactat serviciul depanare. La fața locului au intervenit apoi patrulele Comandamentului Via Galilei, care, constatând poziția specială a vehiculului și dimensiunile acestuia, au solicitat acțiunea unei macarale, datorită căreia carosabilul a fost eliberat în jurul orei 12.15.

Costul operațiunii de îndepărtare va fi suportat de șofer, care a fost sancționat administrativ cu o amendă de 87 de euro, tot pentru încălcarea articolului 7 din Codul rutier, care reglementează circulația în afara zonelor construite. În zilele următoare, cercetările vor continua pentru a verifica poziția șoferului și a autovehiculului, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel