Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un bărbat s-a întors din vacanță și a constatat că fusese declarat mort de către guvern
WhatsApp
Un incident incredibil a avut loc în orașul Montreal din Canada, atunci când un bărbat s-a întors acasă dintr-o vacanță și a fost întâmpinat cu o veste șocantă: fusese declarat mort de către guvern. 
Un bărbat s-a întors din vacanță și a constatat că fusese declarat mort de către guvern / Foto: Unsplash

Nick Fatouros, în vârstă de 34 de ani, a revenit acasă după o lungă absență și a fost surprins să descopere că autoritățile îl considerau decedat.

După aproape doi ani petrecuți în Costa Rica, savurând soarele și viața, Nick s-a întors acasă cu o mulțime de amintiri și cu dorința de a-și relua viața cotidiană. Cu toate acestea, a fost întâmpinat de o scrisoare surprinzătoare de la Ministerul Justiției din Quebec, care îl informa că fusese declarat mort de către guvern.

Motivul din spatele acestei decizii șocante părea să fie o amendă neplătită pentru depășirea vitezei, care datează din 2022. Nick contestase inițial amenda, dar ulterior uitase complet de acest aspect în timp ce se bucura de vacanța sa exotică.

În ciuda șocului inițial, Nick a luat situația cu umor, afirmând că a fost o surpriză pentru el să descopere că era considerat mort. Cu toate acestea, situația nu a fost deloc amuzantă atunci când a realizat că această greșeală administrativă ar putea avea consecințe grave pentru el, inclusiv asupra drepturilor sale legale și financiare.

 

Incidentul a fost rezultatul unei erori umane

 

Contactarea oficialilor guvernamentali pentru a rectifica eroarea s-a dovedit a fi o provocare, deoarece era greu de găsit un canal adecvat pentru a comunica această situație neobișnuită. Potrivit avocatului William Korbatly, timpul era esențial în astfel de cazuri, deoarece o întârziere în rectificarea stării de "mort" ar putea avea consecințe grave asupra unei game largi de aspecte legale și administrative.

După ce presa a preluat povestea, un purtător de cuvânt al Ministerului Justiției a recunoscut că incidentul a fost rezultatul unei erori umane. Se pare că colectorul de amenzi a folosit din greșeală un model de scrisoare destinat comunicării cu o moștenire, în loc de cel obișnuit pentru comunicarea cu un pârât în viață. Ministerul și-a cerut scuze pentru neplăcerile cauzate și a promis să rezolve problema în mod corespunzător.

Pentru Nick Fatouros, acest incident a fost un adevărat coșmar administrativ, dar a reușit să își păstreze simțul umorului în fața unei situații atât de absurde. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel