Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un bărbat cu origini românești, în cărți penru a superviza politica pentru migrație a Statelor Unite
WhatsApp
Alejandro Mayorkas, care a împlinit astăzi, 24 noiembrie, 61 de ani, este propunerea președintelui ales al Statelor Unite, Joe Biden, pentru postul de secretar pentru securitate internă.
captura video

Mayorkas s-a născut din tată cubanez și mamă evreică din România, care a fugit de Holocaust în Cuba. Potrivit publicației israeliene Jerusalem Post, Alejandro Mayorkas, de profesie avocat, s-a născut în Cuba, iar familia lui s-a mutat în SUA când el avea 1 an. În timpul Holocaustului, mama lui Mayorkas, evreică aflată atunci în România, a fugit în Cuba, în timp ce alți membri ai familiei s-au adăpostit în Israel.

De ce nu au emigrat direct în SUA? Era o perioadă în care politica, în America, „nu era cea mai primitoare” pentru refugiați, a declarat Mayorkas pentru The Jerusalem Post, într-un interviu din 2016, titrat de Libertatea.

Mayorkas, fost secretar adjunct al Departamentului de Securitate Internă în timpul administrației lui Barack Obama, ar putea fi primul politician hispanic învestit în funcţia de secretar pentru securitate internă, una care supervizează agenţii-cheie pentru aplicarea legii, inclusiv în domeniul migraţiei, dacă va fi confirmat de Senat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel