Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un bărbat a stabilit un nou record mondial. A vizitat toate minunile lumii în mai puțin de o săptămână
WhatsApp
Un bărbat a stabilit un nou record mondial Guinness după ce a vizitat toate cele șapte minuni ale lumii în mai puțin de șapte zile.
Un bărbat a stabilit un nou record mondial. A vizitat toate minunile lumii în mai puțin de o săptămână / Foto: Unsplash

Jamie McDonald, cunoscut sub numele de "Adventureman" pe internet, a fost provocat să viziteze minunile moderne ale lumii într-un timp record cu ajutorul companiei de rezervări Travelport.

Mai exact, lui Jamie i-au trebuit doar șase zile, 16 ore și 14 minute pentru a vedea Marele Zid Chinezesc, Taj Mahal, Petra, Colosseum, Cristos Mântuitorul, Machu Picchu și ChichénItzá Itzá.

 

Șapte minuni în șapte zile



În timpul călătoriei, Jamie a traversat patru continente, a aterizat în nouă țări, a luat 13 zboruri, a călătorit în 16 taxiuri, nouă autobuze, patru trenuri și un tobogan și a parcurs aproximativ 22.856 de mile.

Jamie și-a început călătoria la Marele Zid Chinezesc, plecând spre India pentru a vedea Taj Mahal.

Britanicul a zburat apoi în Iordania și a luat un autobuz spre orașul antic Petra, al cărui peisaj a devenit și mai faimos după apariția sa în filmul Indiana Jones și ultima cruciadă.

De acolo, "Aventurierul" a zburat la Roma pentru a vedea faimosul Colosseum, înainte de a pleca în Brazilia pentru a vedea Christ the Redeemer, cea mai mare statuie art deco din lume.

În cele din urmă, el a bifat Machu Picchu în Peru și a terminat la ChichénItzá Itzá în Mexic, încheind astfel călătoria în puțin peste șase zile.

Scopul călătoriei britanicului a fost să strângă bani pentru o organizație caritabilă



Dar principalul motiv pentru călătoria record a lui Jamie a fost acela de a strânge bani pentru organizația sa caritabilă, Superhero Foundation.

în primii nouă ani de viață, Jamie a fost internat și externat din spital din cauza unei afecțiuni rare a coloanei vertebrale, numită siringomielie.

În 2012, el a început să strângă bani pentru a da înapoi acelor spitale care au făcut atât de multe pentru el.

A făcut acest lucru impunându-și provocări intense, cum ar fi parcurgerea a 14.000 de mile pe bicicletă, de la Bangkok la Gloucester, sau alergarea a 5.000 de mile prin Canada fără echipaj de sprijin, sau depășirea recordului mondial Guinness pentru timpul petrecut fără oprire pe o bicicletă statică - a făcut acest lucru timp de 12 zile.

 

Britanicul a doborât mai multe recorduri mondiale 



În urmă cu patru ani, a doborât un alt record mondial Guinness pentru că a parcurs cei mai mulți kilometri pe o bandă de alergare în șapte zile. În total, a alergat 524 de mile în acea săptămână - ceea ce reprezintă echivalentul a aproximativ trei maratoane pe zi.

Așadar, se poate spune că acest tip cunoștea foarte bine ceea ce este nevoie pentru a doborî un record sau două.

Comentând ultima sa provocare, câștigătorul "Pride of Britain" a spus: "În aventurile mele anterioare, am alergat singur prin America (echivalentul a 210 maratoane) și am pedalat 22.000 de kilometri din Thailanda până în Regatul Unit și, cu toate acestea, aceasta a fost cu siguranță cea mai complexă și complicată călătorie a mea de până acum.

În cazul călătoriilor, există atât de multe variabile - vreme, restricții, întârzieri, vameși, trafic, anulări, tot ce vreți. Atunci când încerci să stabilești un record mondial, viteza și agilitatea sunt absolut esențiale."

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel