Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia. Bărbat arestat după ce a pătruns ilegal în Parlamentul britanic
WhatsApp
Poliţia britanică a arestat un bărbat, suspectat că a pătruns ilegal în Parlamentul de la Londra.  

Alerta de securitate intervine într-un context delicat în Regatul Unit, relatează AFP, preluată de Agerpres. „Un bărbat a fost arestat şi plasat în arest la Carriage Gate, fiind suspectat de intruziune într-un sit protejat”, a anunţat poliţia din Londra într-un comunicat, subliniind că faptele nu sunt considerate de natură „teroristă”.

De asemenea, incidentul vine într-un context delicat, după două atacuri considerate teroriste de poliţie, respectiv explozia de la jumătatea lunii trecute a unui taxi la Liverpool, în care atacatorul a murit, şi uciderea deputatului David Amess, înjunghiat mortal în octombrie în cadrul unei întâlniri cu alegătorii din circumscripţie.

Astfel, în urma acestor evenimente, nivelul de ameninţare teroristă a fost ridicat la „grav” după atacul de la Liverpool, al patrulea din cinci, mai notează AFP, citată de Agerpres.

 

Nivelul de alertă teroristă, ridicat la „grav” după explozia de la Liverpool

 

În urmă cu două săptămâni, nivelul de alertă teroristă în Regatul Unit a fost ridicat la „grav”, faţă de cel precedent, „substanţial”, după explozia unui taxi, care a avut loc la Liverpool, a anunţat ministrul de interne britanic Priti Patel, potrivit Reuters.

Nivelul „grav” de alertă teroristă în Regatul Unit se traduce prin faptul că probabilitatea unui atac este ridicată în viitor. De asemenea, Ministrul Priti Patel a adăugat că atacul de la Liverpool este al doilea incident înregistrat în ultimele 30 de zile.

Explozia unui taxi, duminică, în faţa unui spital pentru femei la Liverpool, în nordul Angliei, a fost calificată luni drept „incident terorist” de poliţia antitero, însărcinată cu ancheta.

Poliţia a explicat că dispozitivul explozibil care a aruncat în aer taxiul era fabricat artizanal şi a fost adus la bord de un pasager care a murit în explozie.

Un al patrulea individ având legătură cu acest caz a fost arestat luni, după ce în ajun fuseseră reţinuţi trei indivizi. Şoferul taxiului a supravieţuit exploziei şi este internat în spital, starea sa fiind stabilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel