Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un băiețel nou-născut a sângerat până la moarte, după ce a fost circumcis acasă
WhatsApp
Un bebeluș de numai 20 de zile a murit la Roma după o tentativă eșuată de circumcizie rituală la domiciliu, a dezvăluit poliția.
Foto: Unsplash

Două femei nigeriene au fost arestate în legătură cu moartea copilului, după ce părinții acestuia l-au dus de urgență la spital vineri. Ambele femei au fost acuzate de omor prin imprudență agravat și de exercitarea ilegală a unei profesii.

 

Bebeluș decedat după o oprație făcută acasă



Mama copilului este, de asemenea, investigată sub suspiciunea de conspirație în vederea comiterii unui omor prin imprudență.

Acest caz vine după o serie de alte cazuri similare în Italia, cum ar fi cel al unui copil de doi ani din Roma, în decembrie 2018.

Băiatul - care era supus unei operații de circumcizie efectuată de un cetățean american de origine libiană - avea și un frate geamăn care a supraviețuit la limită operației sale în urma unor îngrijiri intensive.

Medicul copilului decedat a cerut ajutor după ce acesta a început să sângereze excesiv, a relatat la vremea respectivă presa italiană.

Se crede că mama sa ar fi de origine nigeriană și ar fi cerut azil în Italia și are alți cinci copii în Nigeria.

Ea ar fi cerut ca operația să fie efectuată în conformitate cu tradițiile islamice, în ciuda faptului că este catolică.

 

Mulți imigranți musulmani din Italia practică circumcizia



Mulți imigranți musulmani din Italia practică circumcizia pentru regiuni culturale și religioase - dar nu este o practică populară în rândul majorității romano-catolice din Italia.

Operațiile sunt de obicei efectuate în cabinete de pe străzi și în clinici private, deoarece majoritatea medicilor din spitale refuză să efectueze operația până când băieții nu au împlinit cel puțin patru ani.

Peste 5.000 de astfel de operații sunt efectuate în Italia în fiecare an, dintre care 35% în mod clandestin, potrivit organizației caritabile pentru sănătate Amsi.

Operațiile în clinicile private pot costa până la 4.000 de euro, dar pot fi oferite pentru sume cuprinse între 50 și 200 de euro în cabinete clandestine. conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel