Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un băiat de 11 ani, a ajuns în stare critică la spital, după ce a fost lovit de o mașină de poliției în timp ce traversa strada
WhatsApp
Un băiat de 11 ani se află în stare critică la spital după ce a fost lovit de o dubă a poliției în Lancaster, în noaptea de joi (25 mai).
Un băiat de 11 ani, a ajuns în stare critică la spital, după ce a fost lovit de o mașină de poliției în timp ce traversa strada / Foto: Unsplash

Poliția din Lancashire răspundea la un apel de urgență când a avut loc coliziunea cu băiatul care traversa Owen Road cu puțin înainte de ora 20:30. Copilul a fost transportat la Royal Lancaster Infirmary în stare critică.

În urma coliziunii, poliția s-a adresat în mod voluntar Biroului independent pentru conduita poliției (IOPC), care a confirmat între timp că investighează problema.

 

Copil lovit cu mașina de poliție



Un purtător de cuvânt al poliției a declarat: "Gândurile noastre sunt alături de cei dragi copilului în acest moment. O anchetă este în curs de desfășurare pentru a stabili toate circumstanțele care au dus la coliziune. Am sesizat în mod voluntar Biroul Independent pentru Conduita Poliției (IOPC), așa cum este standard în cazul unui incident de această natură."

Ulterior, IOPC a confirmat că, la aproximativ două ore după coliziune, a deschis o anchetă privind incidentul.

"Am declarat o investigație independentă privind acțiunile poliției din Lancashire înainte de o coliziune rutieră în Owen Road, Lancaster, în jurul orei 20.30 în această seară, în care un copil a fost rănit", au spus ei într-o declarație.

"Înțelegem că o dubă de poliție semnalizată, cu luminile și sirenele pornite, a intrat în coliziune cu un băiat de 11 ani. Am fost anunțați de către poliție la scurt timp după coliziune și am declarat o anchetă la ora 22.37. Anchetatorii IOPC se îndreaptă spre locul faptei și procedura post incident a poliției pentru a începe să adune informații.".

 

O anchetă este în curs de desfășurare



Potrivit BBC, forța coliziunii a răsturnat și un semafor, iar drumul a fost închis ca urmare.

De asemenea, au relatat că în jurul Owen Road, care duce în centrul orașului Lancaster, au fost amplasate panouri prin care se cere oricărui potențial martor al accidentului să se prezinte și să ofere informații despre incident.

Pe lângă faptul că anchetatorii au cercetat locul în căutarea de probe pentru a stabili ce s-a întâmplat, au fost trimiși și ingineri pentru a inspecta semafoarele care au fost doborâte.

Accidentul a avut loc în fața unei clădiri care a fost o școală secundară.

Acest accident vine la scurt timp după un incident recent în Țara Galilor, unde doi adolescenți au murit într-un accident, care a declanșat o revoltă după ce e-bike-ul pe care îl conduceau a fost urmărit de o dubă a poliției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel