O femeie de 38 de ani, însărcinată în 28 de săptămâni, a murit din cauza complicațiilor suferite de la infecția cu SAR-CoV-2. În momentul în care s-a internat la Spitalul Judeţean Arad, gravida era asimptomatică, iar apoi starea s-a agravat și a fost transferată la Timișoara. Pe drum, însă, a murit, după ce a suferit două stopuri cardio-respiratorii.
Iată mesajul distribuit de femeia care a lăsat în urma o familie indoliată:
"1. Nu port mască pentru că facilitează reproducerea perfectă pentru bacteriile care pot ajunge în gură și în plămâni. Nu am nevoie de o infecție respiratorie superioară.
2. Nu port mănuși pentru că am suficientă minte să realizez că ar trebui să schimb mănușile de fiecare dată când ating ceva, altfel e doar contaminare încrucișată cu aceleași mănuși.
3. Păstrez distanțe sociale pentru că respect spațiul personal al altora, dar nu pentru că mi-e frică de concetățenii sau vecinii mei. De fapt, aș îmbrățișa cu bucurie pe cineva chiar acum în public dacă ar fi un sentiment reciproc. Îmbrățișarea generează eliberearea de endorfine care ridică starea de spirit și ameliorează stresul. Avem parte de suficient stres în această perioadă.
4. Nu fac va©©inul antigripal pentru că nu vreau să-mi cresc șansele de a face o boală respiratorie superioară și de a mă contamina cu 4 tulpini de c0r0navirus cu 36%.
5. Nu merg la testare, chiar dacă prezint simptome de răceală. Știu deja că testul ar ieși pozitiv de C0V1D-I9 pentru a fi adăugat la numerele de „cazuri noi” crescând panica cu care se alimentează circul orchestrat de autorități și massmed1a. Și nu am nevoie de carantină forțată, stat în spital cu forța sau luat medicamente degeaba.
6. Mă spăl pe mâini cu săpun și apă pentru că … asta am făcut întotdeauna, e normă de igienă elementară.
7. NU VOI FACE NICIUN VA©©IN. Guvernul nu a mandatat niciodată un va©©in și nu mă va obliga niciodată să accept ceva în corp, mai ales în numele unui virus care nu apare decât în statistici și la TV sau alte surse de informare mainstream. Nu sunt oaie și nu mă poate manipula nimeni să cred că guvernul, politicienii și organizațiile mondiale finanțate de filantropi dubioși lucrează pentru binele și siguranța mea.
8. Nu voi trăi cu frică deoarece nu am trăit niciodată așa și nu voi începe acum. Dacă vrei să stai în casă și să nu ieși pentru că „faci ceea ce trebuie” e treaba ta. Dacă oficialii îți spuneau să te arunci în cap de la balcon că așa scapi de un virus o făceai? Nu cred că ești departe. Oficialii ți-au spus să #STAIÎNCASĂ în loc să îți întărești sistemul imunitar contactând un agent patogen la fel cum ți-au spus că se moare de pojar când știi foarte bine că asta este o abominație. Așadar, voi continua să ies din casă și să fac ceea ce îmi dictează propria conștiință nealterată de minciunile și panica cu care unii aleg să își hrănească mintea.
9. Oprește știrile și începe cercetările independente. Vei afla multe și vei realiza că ai fost mințit și manipulat. Vei afla inclusiv că OMS are interdicție în multe țări din cauza milioanelor de victime pe care le-a făcut cu va©©inurile. Culmea, țările unde OMS nu are acces, au cele mai puține cazuri de c0r0navirus. Da, e mai greu să faci eforturi de gândire ca să îți formezi propria viziune decât să iei totul ambalat de la TV ca să crezi ce vor alții", a scris femeia pe Facebook, potrivit aradon.
Din primele informaţii rezultă faptul că femeia nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din judeţul Arad, ea a fost ţinută la Spitalul Judeţean Arad în Secţia de Chirurgie pentru că acolo există o „Zonă roşie”.
Când pacienta a început să se simtă rău a fost transferată pe secţia ATI unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător.
Pentru că medicii de la Spitalul Judeţean Arad au fost depăşiţi de situaţie au decis să transfere gravida la Timişoara.
Pe drum, însă, tânăra a făcut două stopuri cardio-repiratorii, iar al treilea care i-a fost fatal în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţan din Timişoara.
Medicii de la UPU Timişoara spun că atât viaţa ei cât, şi a fătului ar fi putut fi salvate dacă pacienta era intubată la timp.
„Din informaţiile noastre a fost 'descoperită' în această dimineaţă la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depăşeşte. Acest lucru este halucinant având în vedere că pacienta ar fi avut o saturaţie de oxigen de 70%, mult sub limita obligativităţii intubării, fiind deci un caz clasic de ATI. Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secţia ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează”, a explicat, vineri dimineața, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, potrivit Mediafax.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News