Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă în privința utilizării din ce în ce mai mult a produselor alimentare de origine vegetală în detrimentul produselor din lapte si derivate și pește, fapt care aduce la un deficit de iod în organism.
În Europa, în special, scăderea importantă a consumului de produselor lactate și iod în rândul tinerilor și adulților crește riscul de deficit de iod, atrage după sine probleme importante de sănătate, în special în cazul tinerelor femei însărcinate.
Ca urmare a raportul despre deficitul de iodului în organism datorat trecerii la consumul de produse lactate pe bază de plante care la femei reprezintă un risc majori de boli tiroidiene mai mare decât la bărbați, OMS recomandă promovarea politicilor de utilizare obligatorie a sării iodate în alimente.
Iodul, element chimic esențial pentru sănătatea umană care joacă un rol crucial în funcționarea normală a glandei tiroide, prin deficitul său în organismul unam poate crește frecvența afecțiunilor tiroidiene, riscul de aritmii cardiace, osteoporozei și tulburărilor cognitive.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News