Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele zile de depunere a cererii pentru a primi ajutorul de 200 de euro în Spania
WhatsApp
Termenul limita pentru a depune cererea pentru a obține ajutorul de 200 de euro în Spania este 30 septembrie.

Ajutorul de 200 de euro în Spania este oferit persoanelor care au obținut venituri foarte mici în anul precedent pentru a-i ajuta la plata facturilor tot mai mari. Termenul pentru depunerea cererii este 30 septembrie, astfel că cei care se încadrează să obțină acest sprijin din partea statului spaniol trebuie să se grăbească.

 

Ce este ajutorul de 200 de euro oferit de statul spaniol 

 

Pe 25 iulie, Agenția Fiscală a lansat procedura de solicitare a noii subvenții de 200 de euro, destinată persoanelor fizice (salariați, lucrători independenți și șomeri înregistrați ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă) cu un nivel scăzut al veniturilor și al averii. 

Cei interesați vor trebui să îndeplinească o serie de cerințe și, în termenul limită, să completeze formularul și să trimită cererea prin intermediul E-Office al Agenției Fiscale. Termenul limită este 30 septembrie 2022, deci a mai rămas puțin peste o săptămână pentru a aplica.

 

Care sunt criteriile impuse de Fiscul spaniol?

 

Pentru a beneficia de această subvenție de 200 de euro, care se plătește într-o singură tranșă beneficiarilor, aceștia trebuie îndeplinite anumite condiții, așa cum se arată în Decretul din 25 iunie:

- trebuie să desfășoare o activitate independentă sau salariată, înregistrată la asigurările sociale sau la o societate mutuală, sau să fie șomeră și înregistrată la oficiul de ocupare a forței de muncă, indiferent dacă beneficiază sau nu de ajutor de șomaj sau de subvenție.

- În 2021, aceștia nu trebuie să fi obținut venituri mai mari de 14.000 de euro.

- Se încadrează cei care au active mai mici de 43.196,40 euro.

- Să aibă reședința legală și efectivă în Spania și să o fi avut în mod continuu și neîntrerupt timp de cel puțin un an.

- Să nu fi beneficiat de venitul minim de subzistență sau de pensii plătite de regimul general și de regimurile speciale de securitate socială sau de sistemul public de pensii.

De asemenea, nu trebuie să fi beneficiat de prestații recunoscute pentru profesioniștii care nu sunt incluși în regimul special de securitate socială pentru lucrătorii independenți sau pentru lucrătorii independenți de către societățile mutuale care acționează ca alternative la regimul special de securitate socială menționat anterior, atât timp cât este vorba de prestații pentru situații identice cu cele prevăzute pentru pensia de securitate socială corespunzătoare.

 

Cum se aplică pentru ajutorul de 200 de euro

 

Ajutorul poate fi solicitat prin intermediul formularului electronic disponibil la biroul electronic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Pentru a o depune, trebuie să aveți Cl@ve sau un certificat electronic (inclusiv DNI-e). Formularul poate fi depus și în numele unei terțe părți, prin procură specială.

Pentru a solicita acest ajutor, trebuie să se precizeze CNP-ul solicitantului și al persoanelor care locuiesc în aceeași gospodărie, precum și un cont bancar, deținut de solicitant, în care urmează să fie plătit ajutorul. Nu este obligatoriu să se furnizeze NIF-ul minorilor cu vârsta sub 14 ani care nu au unul. 

De asemenea, nu este necesar să se furnizeze niciun fel de documente, deoarece Securitatea Socială și alte organisme publice vor transmite AEAT informațiile necesare pentru a verifica respectarea cerințelor.

 

----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel