Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UK. Durerea sfâșietoare a unei mame după ce Amalia i-a murit în burtică: „Patru zile mi-am îmbrățișat copilul mort și i-am citit povești”
WhatsApp
O mamă din Marea Britanie a împărtășit imagini sfâșietoare ale celor patru zile pe care le-a petrecut făcând amintiri cu fiica ei născută moartă, după ce spitalul i-a pus la dispoziție un „pătuț de gheață” special.
UK. Durerea sfâșietoare a unei mame după ce Amalia i-a murit în burtică: „Patru zile mi-am îmbrățișat copilul mort și i-am citit povești”

Chantel MacGough a reușit să-și petreacă timp prețios cu fetița sa moartă, Amalia, alintând-o, îmbrăcând-o, făcând fotografii și citind povești bebelușului ei care „s-a născut dormind” datorită pătuțului, care are o saltea de răcire încorporată pentru a opri deteriorarea trupului neînsuflețit.

Mămica, care mai are trei copii acasă, face acum campanie pentru ca fiecare spital să aibă acces la mai multe pătuțuri reci pentru familiile îndurerate, spunând că niciun părinte nu ar trebui să fie grăbit să-și ia rămas bun de la copilul lor.

Sistemul special de răcire al pătuțului le permite părinților îndurerați să aibă timp cu bebelușii născuți morți. Chantel a reușit să-i spele părul fiicei sale Amalia, să-i citească poveștile, să îi cânte și chiar a angajat un fotograf profesionist ca să surprindă imagini din acest timp de legătură.

 

„Cu pătuțul de gheață am putut dormi lângă ea”

 

Pentru a preveni părinții de traume suplimentare, în mod tradițional nu era permis contactul cu un bebeluș născut mort în Marea Britanie. Dar acum profesioniștii din domeniul sănătății vor ca părinții să aibă amintiri lăsându-i să vadă bebelușul, să-l țină în brațe ba chiar să le ia urme de mânuțe și piciorușe sau șuvițe de păr și unghii pe care le pot păstra într-o cutie de amintiri.

„Cu pătuțul de gheață am putut dormi lângă ea, ne-am îmbrățișat, i-am periat părul și am îmbrăcat-o. Fără pătuțul rece, Amalia ar fi trebuit să coboare la morgă sau să fie dată imediat la pompa funerară. În schimb, am avut patru zile cu ea pentru a iubi și a aprecia și a petrece cât de mult timp cu ea am putut. Nu, nu cred că m-aș fi descurcat mental dacă ar trebui să ne luăm la revedere imediat”, a mai povestit Chantel. 

 

Femeia strânge acum fonduri

 

Femeia strânge acum fonduri, cu ajutorul organizației caritabile de pierdere a copilului 4Louis, pentru a se asigura că fiecare spital are acces la mai multe pătuțuri reci și furnizează, de asemenea, bunuri esențiale, inclusiv articole de toaletă, un kit de imprimare pentru mâini și picioare, cărți de povești, un caiet pentru notarea amintirilor. 

„Știu că în câteva spitale nu sunt pătuțuri reci sau au unul doar. Atunci când au două sau trei familii care pierd bebelușii în același timp nu se descurcă. Și vreau să schimb asta. Nimeni nu ar trebui să-și ia rămas bun de la bebelușii lor, însă dacă se întâmplă să nu fie nevoiți să își ia la revedere brusc, ci să poată să aibă puțin timp cu el”, a mai declarat Chantel.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel