Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina susține că Rusia răpește copiii ucraineni. Peste 150.000 de copii au fost deportați din Ucraina, conform presei locale
WhatsApp
Ocupanții răpesc cu cinism copiii ucraineni și îi duc în Rusia. Iar motivele pentru acest lucru nu sunt atât de evidente pe cât par., susține presa ucraineană.
Motivele pentru care Rusia răpește copiii ucraineni

Potrivit presei ruse, peste 150.000 de copii au fost deportați din Ucraina. Se raportează că aceștia sunt în principal orfani, copii lipsiți de îngrijirea părinților, precum și copii ai celor uciși în agresiunea militară, conform 24tv.ua. 

 

De ce vrea Rusia să răpească copii ucraineni

 

În general, aceasta este o politică conștientă. Rușii au mai făcut acest lucru cu reprezentanții națiunilor pe care le-au cucerit și înainte, chiar și în timpul intervențiilor în conflicte din străinătate, așa cum a fost cazul, de exemplu, cu copiii din timpul Războiului Civil spaniol care au fost deportați în masă în URSS.

Printre motive, se numără următoarele explicații evidente:

- sistemul de internate care a supraviețuit în Rusia încă din perioada sovietică este o "forjă de personal" pentru refacerea armatei și a forțelor de securitate ale imperiului, care are nevoie de "sânge nou".

- criza demografică generală și îmbătrânirea populației din Rusia. Prin răpirea ucrainenilor de vârstă activă, ei rezolvă parțial această problemă.

- împărțirea ucrainenilor de către Kremlin în pro-ruși "drepți" și "răi".

Subliniem faptul că răpirea copiilor este o încălcare directă a dreptului umanitar internațional. Rusia a ratificat articolul 21 din Convenția ONU privind drepturile copilului, pe care acum îl încalcă!

 

Rușii au povestit cum au răpit copii din Berdyanskul capturat și i-au dus în Donbas

 

Rușii nu ascund faptul că răpesc copii din teritoriile ocupate și îi duc în Donbas.

Un reprezentant al ORDLO a recunoscut că copiii ucraineni au fost scoși din Berdyansk ocupat, în regiunea Zaporizhia, și duși pe teritoriul cvasirepublicii.

Potrivit acestuia, "orașul a fost ocupat de trupele ucrainene", astfel încât copiii au fost evacuați.

De asemenea, ombudsmanul Lyudmila Denisova a declarat că peste 121 de mii de copii au fost deja duși cu forța în Rusia. Aceștia sunt atât orfani, cât și cei care au părinți. În prezent se știe că unii dintre minori au fost duși de la Mariupol la Donețk și în direcția Taganrog.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel