Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina prelungește legea marțială: „O contraofensivă necesită mai mult timp decât apărarea”
WhatsApp
Ucraina a prelungit legea marțială pentru trei luni, până la 23 august, anunță BBC.

Președintele Volodimir Zelenski a semnat pentru prima dată decretul, împreună cu un apel la mobilizare militară generală, la 24 februarie și, de atunci, l-a prelungit de două ori.

Duminică, parlamentul ucrainean a votat cu majoritate absolută pentru a treia prelungire, în timp ce Rusia continuă să atace regiunile din estul țării.

Reprezentantul lui Zelenski la Curtea Constituțională, Fedir Venislavskyy, a declarat că decizia de a prelungi legea marțială cu 90 de zile se datorează faptului că o „contraofensivă necesită mai mult timp decât apărarea".

 

Volodimir Zelenski, cea mai puternică persoană a anului

 

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a devenit cea mai influentă persoană din 2022, potrivit cititorilor revistei Time.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a condus sondajul TIME100 2022, în care cititorii au votat pentru persoanele care, în opinia lor, merită un loc pe lista anuală a celor mai influente persoane ale anului, întocmită de TIME. Cu peste 3,3 milioane de voturi exprimate, Zelensky s-a clasat pe primul loc, cu 5% din voturi.

Time este o revistă americană, lansată în anul 1923, fiind primul săptămânal de știri din SUA. În 2019, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a apărut pentru prima dată pe coperta celebrei reviste Time. 

"Când trupele rusești au lansat o invazie la scară largă a Ucrainei în februarie, Zelensky, un comandant care nu avea nicio experiență politică înainte de a fi ales președinte al Ucrainei în 2019, a intrat pe scena mondială și a mobilizat liderii pentru a susține Ucraina", îl descrie directorul publicației Time, Edward Felsenthal, pe șeful statului ucrainean.

"Trebuie să înțelegi că sunt cu ochii pe tine", i-a spus el lui Simon Shuster de la TIME într-un interviu din aprilie despre rolul său în război. "Ești un simbol. Trebuie să acționezi așa cum trebuie să acționeze un șef de stat", a mai sus atunci Zelensky.

Pe locul al doilea s-a clasat directorul general al Tesla și SpaceX, Elon Musk, cu 3,5% din voturi. Chiar în decembrie anul trecut, Musk a fost numit de TIME Persoana Anului 2021 pentru influența sa asupra "vieții pe Pământ și, potențial, și asupra vieții în afara Pământului", după cum a scris Edward Felsenthal, redactor-șef și director executiv.

Cea mai bogată persoană din lume, Musk a continuat să fie pe prima pagină a ziarelor în acest an, când Twitter a acceptat oferta sa de 44 de miliarde de dolari pentru a cumpăra platforma de socializare.

Premierul britanic Boris Johnson s-a clasat pe locul al treilea, cu 3,4% din voturi. La începutul anului, Johnson s-a confruntat cu reacții negative și a fost amendat de poliție atunci când a apărut informația că a încălcat regulile de izolare a pandemiilor ale propriului guvern conservator atunci când a participat la o sărbătoare de aniversare în biroul său din Downing Street în iunie 2020. Primul prim-ministru britanic în exercițiu despre care s-a constatat că a încălcat legea, Johnson și-a cerut scuze în aprilie, dar a declarat că nu a încălcat regulile cu bună știință.

 

Elon Musk, Joe Biden și Boris Johnson, în urma lui Zelenski

 

Cu 3,2% din voturi, Johnson este urmat de oficialii din domeniul sănătății, care, ca și până acum, joacă un rol important în lupta împotriva COVID-19, care este în curs de desfășurare.

Președintele SUA, Joe Biden, s-a clasat pe locul al cincilea, cu 3,1% din voturi. În ultimul an, administrația Biden a condus răspunsul SUA la invazia Rusiei în Ucraina, a numit-o pe Ketanji Brown Jackson la Curtea Supremă și s-a confruntat cu presiuni în timp ce încerca să își impună agenda într-un Congres divizat, pe fondul amenințărilor iminente ale inflației și schimbărilor climatice.

Lista TIME100 din 2022, întocmită de editorii TIME în urma votului cititorilor, va fi dezvăluită la 23 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel