Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina: Curtea Penală Internațională se alătură echipei care investighează presupuse crime de război
WhatsApp
Curtea Penală Internațională (CPI) se va alătura echipei care investighează acuzațiile de crime de război din Ucraina, a anunțat luni Eurojust, agenția Uniunii Europene pentru cooperare în domeniul justiției penale.

Procurorii generali din Lituania, Polonia și Ucraina au semnat un acord pentru prima participare a tribunalului internațional pentru crime de război la o echipă de anchetă, a declarat procurorul CPI, Karim Khan, potrivit Sky News.

„Prin acest acord, părțile trimit un mesaj clar că vor fi depuse toate eforturile pentru a aduna în mod eficient dovezi privind crimele internaționale de bază comise în Ucraina și pentru a-i aduce pe cei responsabili în fața justiției", a declarat Eurojust prin intermediul unui comunicat.

 

Ucraina, Lituania și Polonia au început cercetările împotriva crimelor de război

 

Luna trecută, domnul Khan a deschis o anchetă privind posibile crime de război comise de forțele rusești.

Ucraina, Lituania și Polonia au semnat un acord de înființare a unei echipe care să permită schimbul de informații și investigarea presupuselor crime de război și crime împotriva umanității.

 

Cinci morți în urma atacurilor asupra gărilor din centrul și vestul Ucrainei

 

Cel puțin cinci persoane au fost ucise luni după ce rachete rusești au lovit două orașe din regiunea centrală ucraineană Vinnytsia, a anunțat biroul procurorului regional ucrainean..

Pe lângă cele cinci persoane decedate în atacuri, alte 18 persoane au fost rănite în urma atacurilor asupra infrastructurii de transport din Zhmerynka și Kozyatyn, au declarat oficialii ucraineni, citați de BBC.

„Inamicul încearcă să lovească infrastructura critică”, a declarat guvernatorul regional, citat de agenția de presă Reuters, într-o înregistrare video publicată pe Telegram.

Oleksandr Kamyshin, președintele Ukrzaliznytsia, compania feroviară de stat a Ucrainei,a declarat luni că forțele rusești au lovit cinci stații de cale ferată din centrul și vestul Ucrainei, potrivit CNN.

 

Ucraina afirmă că 21.900 de soldați ruși au fost uciși în război

 

Forțele armate ucrainene au publicat luni cea mai recentă estimare a pierderilor suferite de Rusia.

Potrivit sursei citate de Sky News, în prezent, Ucraina consideră că un total de 21.900 de soldați ruși au fost uciși în conflictul de până acum.

Această cifră este mult mai mare decât estimările date de Moscova.

Cu toate acestea, este important de menționat că ultimul număr furnizat de Rusia a fost comunicat în luna martie. La acea vreme, Moscova a susținut că 498 de soldați au fost uciși.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel