Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina. Anunțul preşedintelui Poroşenko cu privire la legea MARȚIALĂ
WhatsApp
Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat în Consiliul de securitate al ţării că legea marţială impusă pe 25 noiembrie în unele zone ale Ucrainei, după ce Rusia a confiscat trei nave ucrainene, a expirat miercuri, transmite agenţia Reuters.
Petro Porosenko

La începutul acestei luni, Poroşenko afirma că nu intenţionează să prelungească legea marţială, prevăzută iniţial pentru o lună, cu excepţia cazului în care are loc un atac la scară largă din partea Rusiei.

Navele ucrainene au fost confiscate în strâmtoarea Kerci, dintre peninsula ucraineană Crimeea anexată de către Moscova şi Rusia, care controlează accesul în Marea Azov, unde se află porturi ruseşti şi ucrainene.

Moscova a afirmat că navele au intrat în apele ruseşti în timp ce încercau să treacă prin strâmtoare fără să notifice în prealabil, ignorând ordinele de a opri. Kievul susţine la rândul său că navele nu aveau nevoie de permisul ruşilor pentru a trece prin strâmtoare.

În baza legii marţiale, Ucraina le-a interzis bărbaţilor ruşi apţi de luptă să intre pe teritoriul său şi a sporit măsurile de securitate în zone sensibile precum centralele nucleare şi porturile de la Marea Neagră.

Şeful armatei ucrainene a afirmat în această lună că Rusia şi-a sporit forţele la graniţa Ucrainei începând din august şi acum reprezintă cea mai mare ameninţare militară din 2014, anul în care Moscova a anexat Crimeea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel