Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turnul Eiffel, închis din cauza unei greve. Nu se știe când se va încheia protestul
WhatsApp
Turnul Eiffel este închis începând de luni din cauza unei greve. Momentan, nu se știe când se va încheia această grevă. 

Turnul Eiffel este închis începând de luni din cauza unei greve care va continua până la noi ordine, au anunţat pentru AFP cele două sindicate care reprezintă personalul, criticând gestiunea financiară a sitului, informează AFP, citată de Agerpres.

CGT şi FO solicită Primăriei din Paris, acţionarul majoritar al Société d'Exploitation de la Tour Eiffel (Sete), să fie "rezonabilă în ceea ce priveşte cererile sale financiare pentru a asigura sustenabilitatea monumentului şi a societăţii care îl gestionează".

Accesul la Turnul Eiffel este închis pentru această zi, a confirmat pentru AFP personalul de primire de la faţa locului.

Sindicatele, care declanşaseră deja o grevă la sfârşitul lunii decembrie pentru a marca 100 de ani de la moartea lui Gustave Eiffel, denunţă un model economic "prea ambiţios şi nesustenabil", cu o "subestimare a bugetelor de lucrări" dublată de o "supraestimare a veniturilor".

Potrivit CGT şi FO, acest model "a devenit nesustenabil după perioada pandemiei de COVID-19, care a privat monumentul de 120 de milioane de euro din încasări provenite din bilete".

Sindicatele interpelează conducerea cu privire la starea monumentului, în pofida lucrărilor de restaurare în curs: "numeroase puncte de coroziune sunt vizibile, simptome ale unei degradări îngrijorătoare a monumentului", şi aceasta în condiţiile în care "ultima campanie de zugrăvire, principala garanţie a conservării monumentului, şi-a văzut costurile de realizare urcând vertiginos", cu "100 de milioane de euro investiţi pentru o campanie de zugrăvire parţială, în care doar 3% din monument a fost decopertat".

Sindicatele solicită crearea unui "fond de dotare special în anticiparea cheltuielilor colosale care vor fi necesare în următoarele decenii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel