Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turcia. Fanii lui Fenerbahce au scandat numele lui Vladimir Putin la meciul cu Dinamo Kiev: „Au călcat pe o tragedie” - VIDEO
WhatsApp
Mii de fani ai lui Fenerbahce Istanbul au scandat numele președintelui rus Vladimir Putin, în timpul meciului cu Dinamo Kiev, scor 1-2, din Liga Campionilor. Imaginile au apărut online, iar oamenii s-au revoltat.
Turcia. Fanii lui Fenerbahce au scandat numele lui Vladimir Putin la meciul cu Dinamo Kiev: „Au călcat pe o tragedie” - VIDEO

Incidendul a avut loc în timpul înfrângerii cu 2-1 a lui Fenerbahce în fața echipei ucrainene într-un meci de calificare pentru Liga Campionilor, disputat pe stadionul Şükrü Saracoğlu din Istanbul. Rezultatul a făcut ca Fenerbahce să părăsească mai devreme competiția Europei, Dinamo Kiev asigurând o victorie târzie în deplasare cu un gol al fundașului Oleksandr Karavaev în prelungiri.

Într-un videoclip postat pe Twitter arată un număr semnificativ dintre suporterii lui Fenerbahce Istanbul cum scandează numele lui Putin.

 

 

Gestul care i-ar fi provocat pe fanii lui Fenerbahce Istanbul

 

Potrivit corespondentului de fotbal CBS, Nico Cantor, scandările au fost ca răspuns după deschiderea scorului de către Dinamo Kiev, prin golul lui Vitalii Buyalskyi dat în minutul 57. Conform jurnalistului, Buyalskyi „a sărbătorit marcarea golului său printr-un un gest care i-a scos din minți pe fanii lui Fenerbahce, și anume un semn în formă de vultur, referindu-se clar către rivalul de moarte al lui Fenerbahce, Beșiktaș”. Nico Cantor precizează că acesta ar fi fost gestul care i-ar fi provocat pe fanii lui Fener.

 

Deși Fenerbahce a egalat în minutul 88, golul lui Karavaev în prelungiri i-a condamnat la înfrângere și la un sezon fără fotbal în Liga Campionilor.

În ciuda faptului că a recunoscut acest act „provocator”, Cantor a calificat răspunsul fanilor Fenerbahce „complet nepotrivit și sincer ieftin”.

 

„Așa cum a pierdut Fener astăzi, și Putin va pierde”

 

Jurnalistul de investigații ucrainean Danylo Mokryk a fost la fel de critic față de răspunsul fanilor, considerând „îngrozitor de dezgustător” și acuzând fanii că „au călcat pe o tragedie pur din ciud㔄Așa cum a pierdut Fener astăzi, și Putin va pierde”, a adăugat Mokryk.

 

Răspunsul a fost la fel de puternic în rândul fanilor de pe rețelele de socializare, unii chiar au cerut ca Fenerbahce să se confrunte cu o formă de pedeapsă formală pentru incident. Un fan care a postat sub numele de Viktor Maudr a calificat acțiunile drept „absolut dezgustătoare”, în timp ce eticheta atât pe Fenerbahce, cât și pe UEFA în postare și a cerut autorităților să închidă stadionul echipei fanilor „pentru mult timp!”.

Un altul a comentat: „Te rog interzice Fenerbahçe de la toate evenimentele tale. Acest lucru este dezgustător, patetic și enervant”.

Un al treilea a cerut organului de conducere al fotbalului european, UEFA, „să-i pedepsească aspru” cu o interdicție de stadion pentru „5 ani”.

 

UEFA a deschis o anchetă disciplinară

 

Mai mulți fani ai clubului turc s-au pronunțat și ei împotriva acțiunilor asistate în videoclip. Printre aceștia se numără Titus Pullo, care a postat videoclipul pe Twitter, scriind: „Sunt fan Fenerbahce, dar UEFA ar trebui să ne interzică din competițiile europene”.

UEFA a confirmat că a fost deschisă o anchetă disciplinară cu privire la incident. Într-o declarație oficială de pe site-ul UEFA se arată: „Un inspector de etică și disciplină UEFA va efectua o investigație disciplinară cu privire la presupusa comportament neadecvat al suporterilor Fenerbahçe”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel