Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turcia, discuţii cu ton pozitiv cu reprezentanţii Suediei şi Finlandei, privind aderarea la NATO
WhatsApp
Turcia observă o atitudine pozitivă în sensul anulării embargoului la exporturile de armament în cursul discuţiilor cu reprezentanţii Finlandei şi Suediei, a anunţat miercuri seară Preşedinţia de la Ankara, conform agenţiei Reuters.

"Am observat o atitudine pozitivă în sensul suspendării embargoului referitor la produsele industriei de apărare în cursul acestei întâlniri, aceasta este o evoluţie pozitivă", a declarat Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Turciei.

Suedia şi Finlanda au interzis exporturile de armament spre Turcia după incursiunea armatei turce împotriva grupurilor militante kurde din Siria.

Ibrahim Kalin a precizat că în cursul discuţiilor cu reprezentanţii Suediei şi Finlandei au fost evocate preocupările privind terorismul şi modalităţile de soluţionare.

Finlanda şi Suedia au trimis miercuri delegaţii la Ankara, pentru discuţii în cadrul eforturilor de a convinge Administraţia Recep Tayyip Erdogan să accepte admiterea celor două ţări în Alianţa Nord-Atlantică.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a discutat telefonic, sâmbătă, cu liderii Suediei şi Finlandei despre admiterea celor două ţări în NATO. Erdogan a afirmat în mai multe rânduri că este "determinat" să blocheze aderarea Finlandei şi Suediei la Alianţa Nord-Atlantică, acuzând aceste ţări că găzduiesc "terorişti".

Turcia a criticat în mod constant Suedia şi alte state vest-europene pentru găzduirea unor organizaţii considerate drept teroriste de către autorităţile turce, printre care grupurile separatiste kurde Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi Unităţile Populare de Apărare (YPG), precum şi membri ai reţelei clericului islamist disident Fethullah Gulen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel