Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trupele rusești, acuzate din nou de tortură. Jurnaliștii BBC au adunat mărturii cutremurătoare în Herson
WhatsApp
Trupele rusești au fost acuzate de comiterea unor acte de tortură împotriva locuitorilor din regiunea Herson, în sudul Ucrainei. 

BBC a adunat mai multe mărturii directe de la locuitorii din Herson care spun că au fost torturați în timp ce se aflau în mâinile forțelor rusești.

Într-un caz, Olexander Guz, deputat în satul Bilozerka din regiunea Herson, a declarat că a rămas cu vânătăi grave după ce a fost bătut.

"Mi-au pus o pungă pe cap", a spus el: „Rușii m-au amenințat că nu voi mai avea rinichi”.

Oleh Baturin, jurnalist la un ziar independent din regiunea Herson, a declarat că a fost răpit și întemnițat de forțele rusești timp de mai bine de o săptămână.

În timpul încarcerării sale, el a spus că a auzit cum alte persoane au fost torturate și a asistat la simularea execuției unui tânăr. El însuși a fost bătut "pe spate, la coaste și la picioare" cu "țeava unei mitraliere" și a avut 4 coaste rupte.

BBC a vorbit cu un medic care a lucrat într-un spital din Herson, care a declarat că a văzut semne de electrocutare, urme de legare pe mâini și urme de strangulare pe gât, precum și arsuri pe picioarele și mâinile oamenilor.

Citește mai departe: Cel puțin 7 morți și 16 răniți în urma atacurilor rusești în Ucraina, în ultimele 24 de ore

 

Cel puțin șapte persoane au fost ucise și alte 16 au fost rănite în Ucraina în ultimele 24 de ore, au anunțat miercuri oficiali militari ucraineni, citați de CNN.

În estul Ucrainei, unde au loc cele mai grele lupte, patru persoane au fost ucise și cel puțin alte 10 au fost rănite după ce trupele rusești au atacat aerian zona, au folosit rachete și bombardamente de artilerie asupra mai multor orașe, inclusiv Severodonețk și Sloviansk, se arată într-un comunicat al Forței operative a forțelor comune ucrainene.

În Luhansk și Donețk, trupele rusești au bombardat marți 21 de zone și au distrus 46 de „obiecte civile”, se arată în comunicat.

O actualizare separată a Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că Rusia „își concentrează eforturile pe desfășurarea de operațiuni ofensive” în zona Donețk, cu sprijinul forțelor aeriene, și trage „de-a lungul liniei de contact din mortiere, artilerie și lansatoare multiple de rachete” pentru a „provoca pierderi și a epuiza personalul trupelor noastre”.

La Lioșman, la 60 de kilometri vest de Severodonețk, „luptele continuă”. Mai la sud, în Bakhmut, Rusia „încearcă să alunge unități ale trupelor noastre de pe pozițiile lor”, a precizat armata.

De asemenea, administrația militară-civilă regională a declarat că bombardamentele au continuat toată noaptea asupra pozițiilor din jurul orașului Avdiivka, la nord de orașul Donețk, iar miercuri dimineață au avut loc bombardamente asupra părții vechi a orașului și asupra zonei uzinei de cocs din Avdiivka.

În ultimele 24 de ore, nouă atacuri rusești au fost de asemenea respinse în Donețk și Luhansk, au adăugat oficialii regionali.

Două persoane au fost ucise și cinci rănite în nord-estul țării după ce Rusia a „tras în masă” marți asupra orașelor Harkov, Izium, Bohodukhiv și Chuhuiv, au declarat oficialii regionali.

În sud, o persoană a murit după un bombardament în zona Bereznehuvate, la 90 de kilometri nord de Herson. De asemenea, o persoană a fost rănită în urma unor bombardamente miercuri în Ochakiv, la sud de orașul Mykolaiv, au declarat oficialii regionali.

În Herson, conexiunile telefonice și de internet sunt în continuare întrerupte, iar rușii au crescut numărul de locuri care vând cartele SIM rusești în oraș. Situația în satele ocupate din jurul Hersonului „este critică, iar acolo continuă luptele grele”, au declarat oficialii regionali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel