Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trupele americane au deschis focul pe aeroportul din Kabul
WhatsApp
Trupele americane care supraveghează efortul de evacuare pe aeroportul din Kabul au tras în noaptea de marţi spre miercuri mai multe focuri de armă.
Afganistan. Trupele americane au deschis focul pe aeroportul din Kabul

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, citat de Reuters, a declarat că această măsură a fost necesară pentru a ţine sub control mulţimea, dar nu există indicii ca cineva să fi fost rănit sau ucis. 

Într-o conferinţă de presă, Kirby a subliniat că armata americană nu a tras focuri asupra afganilor sau a altcuiva. Kirby a declarat că numărul trupelor americane de pe aeroportul internaţional din Kabul a ajuns miercuri la aproximativ 4.500 de persoane, iar în următoarele ore sunt aşteptate alte câteva sute de militare, transmite Agerpres.

Comandanţi şi combatanţi talibani au tras în aer miercuri pentru a dispersa mulţimile de pe aeroportul din Kabul, a indicat într-o declaraţie separată un responsabil taliban.

"Nu avem intenţia de a răni pe cineva", a declarat acesta pentru Reuters.

Haosul continuă în afara aeroportului, a spus el, acuzând forţele occidentale pentru ceea ce el a numit un "plan haotic de evacuare" din Afganistan.

Pe de altă parte, ministrul american al apărării, Lloyd Austin, şi şeful Statului Major Interarme al SUA, generalul Mark Milley, vor susţine o conferinţă de presă despre ultimele evoluţii din Afganistan la ora locală 15:00 (19:00 GMT), a anunţat purtătorul de cuvânt citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel