Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
"Trei zile pentru capturarea Harkovului": Un lider de pluton rus capturat face mărturisirea
WhatsApp
"Trei zile pentru capturarea Harkovului". Serviciul de Securitate ucrainean a publicat o declarație a unuia dintre primii prizonieri de război ruși, care recunoaște că nu a mers pentru "antrenament", ci pentru războiul din Ucraina.

Liderul plutonului armatei ruse a declarat: "A existat un ordin de a cuceri orașul, de a bloca toate drumurile principale, de a tăia ieșirile civile și de a ocupa Harkovul. De asemenea, au avut permisiunea de a deschide focul asupra civililor și a tuturor locuitorilor orașului". Potrivit mărturiei sale, invadatorilor li s-au dat trei zile pentru a captura Harkovul.

Cu toate acestea, în loc de o "plimbare ușoară" în Ucraina, invadatorii au fost victimele unei dezorganizări totale.

În acest timp, datorită eforturilor soldaților ucraineni, din întregul pluton de gherilă au supraviețuit doar ofițerul din videoclip și unul dintre soldați. Și numai pentru că au fost capturați.

"Acum, toate sarcinile stabilite în fața dușmanilor sunt studiate și documentate de către anchetatorii SBU și de către contrainsurgenți“, afirmă Serviciile de Securitate Ucrainene, cele care au făcut publică mărturia militarului rus capturat.

În altă ordine de idei, astăzi, Ucraina și Federația Rusă au convenit asupra a șase coridoare verzi pentru evacuarea populației, între orele 9.00 - 21.00.

Ucraina și Federația Rusă au convenit să suspende focurile între orele 9:00 și 21:00 pentru evacuarea populației prin șase coridoare umanitare, potrivit ministrului pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina, Iryna Vereshchuk, la briefingul din 9 martie.

La ora 5:30, pe 9 martie, Ucraina a primit un mesaj de la Federația Rusă cu privire la coordonarea rutelor pe care Ucraina le propusese anterior, în special, de la Bucha, Irpen și Mariupol.

"Am primit o notificare din partea Federației Ruse cu privire la acordul privind rutele noastre solicitate anterior, precum și o broșură către Chervoniy Khrest cu acest acord.

Trupele sunt de acord să înceteze focul între orele 9:00 și 21:00.

Se deschid următoarele coridoare pentru următoarele direcții:

 

Yenergodar - Zaporizhzhya.

Citiți-ne pe Telegram. Abonează-te la canalul nostru "UP. Strada.

Sumy merge în direcția Poltava.

De la Mariupol la Zaporizhzhya.

Volnovakha - spre orașul Pokrovsk.

Izium-Lozova.

De asemenea, în regiunea Kiivska: din orașele Bucha, Vorzel, Irpin. Borodyanka, Gostomel în orașul Kiev prin Stoyanka, Bilgorodka.

[citeste si]



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel