Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei români din Spania au furat roțile de la sute de vehicule de lux. Pradă de 2 milioane de euro
WhatsApp
Trei români au fost arestați în Spania, fiind acuzați că au spart mai multe reprezentanțe auto și au furat sute de roți de la mașinile de lux. Prejudiciu uriaș.
Românii ținteau mașinile de lux

Agenții Poliției Naționale din Spania au arestat trei români la Madrid, fiind acuzați de infracțiunea de furt și tâlhărie cu violență. Cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 28 și 35 de ani, au spart o reprezentanță auto de lux din orașul Cartagena.

Faptele au avut loc la începutul lunii iunie, când mai mulți indivizi au furat numeroase roți în valoare de 180.000 de euro dintr-o reprezentanță auto de lux din orașul Cartagena.

Infractorii au pătruns în incintă prin spargerea gardului perimetral și, folosind cricuri hidraulice industriale și pistoale, au furat roțile vehiculelor, provocând daune la 26 dintre vehicule ca urmare a lăsării acestora direct pe sol. 

La locul incidentului a fost găsit un cric hidraulic, care fusese furat cu câteva zile înainte dintr-un atelier de anvelope din oraș.

În urma demarării cercetărilor de către agenții specializați ai Poliției Naționale, aceștia au descoperit că, pe lângă fapta investigată, au avut loc cel puțin alte șase furturi identice în diferite zone ale Spaniei, care au afectat aceeași marcă, iar valoarea totală a bunurilor furate și a pagubelor cauzate s-a ridicat la peste 2.000.000 de euro.

Agenții Poliției Naționale, cu colaborarea Gărzii Civile din Alfafar (Valencia) și Cartagena, au reușit să identifice grupul de români specializat în astfel de infracțiuni, toți membrii acestuia fiind de naționalitate română. Acest grup ar fi săvârșit jafurile atât în orașul port cât și în Massanassa (Valencia).

După ce au fost urmăriți la nivel național, au fost depistați la Madrid, iar ofițerii Poliției Naționale au procedat la arestarea lor chiar în momentul în care se pregăteau să comită un nou jaf, confiscând diferite instrumente folosite pentru comiterea jafurilor.

Cei trei au fost reținuți au fost predați Judecătoriei de Instrucție din Madrid pentru adoptarea măsurilor legale corespunzătoare, relatează publicația La Nocion

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel