Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei români din Austria au recunoscut că au obținut certificate false de vaccinare în Vama Petea
WhatsApp
Trei români stabiliţi în Austria s-au prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a recunoaşte că au obţinut certificat digital european COVID din Vama Petea fără a se vaccina.    

Cei trei români, care trăiesc în Austria, s-au prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a recunoaşte că au obţinut certificat digital european COVID din Vama Petea fără a se vaccina, au precizat, joi, 9 decembrie, pentru Agerpres, surse judiciare.

Astfel, potrivit sursei citate, cei trei români  şi-ar fi motivat decizia de a merge la DNA după ce au văzut că anchetatorii au reţinut mai multe persoane responsabile cu vaccinarea în centrul de vaccinare din Vama Petea, încheind cu procurorii anticorupţie acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

În urma încheierii acordurilor de recunoaștere, cei trei cetățeni vor primi pedepse cu suspendare.

 

Peste jumătate din românii care figurează vaccinați la vama Petea nu au primit ser. Au plătit 300 de euro pe un certificat fals

 

Mai mult de jumătate dintre persoanele care figurează ca vaccinate la Centrul din Petea nu ar fi primit doza de vaccin.

În data de 25 noiembrie, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a unei asistente medicale din cadrul Direcției de Sănătate Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic, toate în formă continuată, și a două persoane fără calitate specială, sub aceleași acuzații.

Conform procurorilor, cei trei suspecți figurează între persoanele care ar fi intermediat legătura dintre asistentele medicale și registratorii din centrul de vaccinare Petea implicați în eliberarea certificatelor false de vaccinare și cei interesați de obținerea acestora.

„Concret, cei trei ar fi procedat la identificarea unor persoane care doreau să obțină adeverințe de vaccinare fără a le fi administrată doza de vaccin, cerând și primind în schimb sume de bani (250 - 300 euro). Banii le erau transmiși asistenților medicali din cadrul Centrului de vaccinare Petea implicați în activitățile infracționale descrise în comunicatul anterior, iar o parte li se 'întorceau' drept recompensă pentru prestate”, se arată în comunicat.

DNA arată că din probele administrate a reieșit că, în perioada 8 septembrie-2 noiembrie 2021, la Centrul de vaccinare Petea figurează un număr de 5.495 de persoane ca fiind vaccinate. Din analiza datelor au rezultat suspiciuni că peste 3.500 de persoane fie nu ar fi fost fizic în centrul de vaccinare, ori au fost, dar nu ar fi primit efectiv doza de vaccin.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
pixel