Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei români, condamnați pentru spargerea de bancomate în Germania, Belgia și Luxemburg. Au obținut peste 450.000 de euro
WhatsApp
Trei români au fost condamnați la închisoare, fiind găsiți vinovați pentru spargerea de bancomate în Germania, Belgia și Luxemburg.  

Un tribunal din Dusseldorf a condamnat trei români la pedepse cu închisoarea cuprinse între patru și zece ani și jumătate pentru spargerea de bancomate și furturi în Germania, Belgia și Luxemburg.

Principalul acuzat, în vârstă de 47 de ani, cunoscut sub numele de Ion, avea mai multe condamnări anterioare pentru infracțiuni similare. El a fost considerat liderul bandei și a organizat și condus operațiunile de spargere a bancomate. Ion a primit o pedeapsă de zece ani și șase luni de închisoare.

Un complice de 34 de ani era responsabil cu procurarea explozibililor și a mașinilor furate. De asemenea, el ajuta la spargerea bancomate. Vasile a fost condamnat la patru ani și nouă luni de închisoare.

Cel de-al treilea membru al bandei, în vârstă de 43 de ani, era șoferul bandei și ajuta la transportul banilor furați. Acesta a primit o pedeapsă de patru ani și trei luni de închisoare, scrie publicația T-Online.

Cei trei aruncau bancomatele în aer

 

Potrivit sursei citate, banda folosea explozibili puternici pentru a arunca în aer bancomatele și a fura banii. Au fost identificate 12 spargeri de bancomate în Germania, Belgia și Luxemburg. Banda a obținut explozibilii ilegal, de pe piața neagră.

Banda a furat sume mari de bani din bancomate, supermarketuri și benzinării. Se estimează că prejudiciul total se ridică la peste 450.000 de euro.

Cei trei vizau bancomate din zone izolate, adesea în timpul nopții. Foloseau explozibili pentru a detona bancomatele și furau banii din casetele de siguranță.

În anumite cazuri, cei trei români au smuls automate din supermarketuri și benzinării cu ajutorul camioanelor furate. Le transportau apoi în alte locații unde le spărgeau pentru a fura banii și țigările.

În plus, banda fura mașini de lux pe care le foloseau în operațiunile de spargere și pentru a fugi de la locul infracțiunii.

Potrivit informațiilor prezentate în instanță, banda era bine organizată și planificată. Foloseau mănuși, cagule și alte măsuri de precauție pentru a nu fi identificați. Bărbații comunicau între ei cu ajutorul unor telefoane mobile criptate și schimbau frecvent mașinile furate pentru a nu fi depistați de poliție.

Cei trei români se ascundeau în Germania

 

Poliția a reușit să identifice membrii bandei cu ajutorul fotografiilor surprinse de camerele de supraveghere a traficului. Astfel, autoritățile au identificat ascunzătoarea bandei din Niederkassel, unde l-au și arestat pe liderul bandei. Agenții au găsit explozibili ascunși sub patul unuia dintre membrii bandei, în timpul unei percheziții la apartamentul său din Aachen.

Sentințele pronunțate în acest dosar nu sunt definitive, iar inculpații au posibilitatea de a face apel.

Banda a acționat în perioada mai 2020 și martie 2023, când cei trei au fost arestați. Unul dintre inculpați, Ion, a condus de mai multe ori cu viteză la volanul mașinilor furate, fiind prins de radar. Un alt detaliu interesant este că banda a reușit să spargă un bancomat din Sinzig, Germania, furând 250.000 de euro.

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel