Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei morţi, dintre care doi copii, după ce un individ înarmat a deschis focul asupra unui autobuz cu elevi
WhatsApp
Un individ înarmat a deschis focul vineri seară în centrul Kosovo împotriva unui autobuz care transporta elevi, omorând doi dintre ei.  

Individul înarmat a deschis focul vineri seară în centrul Kosovo împotriva unui autobuz care transporta elevi, omorând doi dintre ei, un băiat şi o fată, precum şi şoferul, a anunţat poliţia locală, notează AFP, preluată de Agerpres. Astfel, în urma atacului, un elev de 14 ani a fost şi el rănit, dar starea lui este stabilă, a declarat pentru televiziunea de stat RTK Skender Dreshaj, responsabilul unui spital situat în apropierea locului atacului.

Totodată, potrivit presei locale, bărbatul înarmat purta o mască care să îi ascundă identitatea.

Astfel, acesta era înarmat cu un pistol-mitralieră AK47, însă motivele gestului său rămân necunoscute până în acest moment.

 

Autobuzul era plin de elevi



Potrivit autorităților, autobuzul atacat de bărbatul înarmat era plin de elevi. Cei mici se întorceau acasă de la şcoală, a declarat pentru RTK primarul satului Gllogjan, Mustafa Selmani.

Atacul a creat groază în țară, astfel că și preşedinta Kosovo, Vjosa Osmani, a condamnat atacul şi a îndemnat poliţia să îi găsească pe autorii acestuia cât mai rapid posibil pentru a-i aduce în faţa justiţiei.

"Atacarea unui autobuz cu elevi este o lovitură dată securităţii şi ordinii", a postat ea pe Facebook, scrie Agerpres.

 

46 persoane arse de vii într-un autocar, în Bulgaria. Pasagerii se întorceau acasă dintr-o vacanță. 12 copii, printre victime 

 

Amintim că un caz la fel de tragic a avut loc cu câteva zile în urmă, când cel puțin 46 de persoane au murit după ce un autobuz s-a prăbușit și a luat foc în vestul Bulgariei, spun oficialii locali.

Incidentul s-a petrecut pe o autostradă în jurul orei locale 02:00 (00:00 GMT) în apropierea satului Bosnek, la sud-vestul capitalei Sofia.

Printre victime sunt și 12 copii, a declarat oficialul ministerului Nikolai Nikolov pentru televiziunea BTV. Cauza accidentului și a incendiului este investigată. Rapoartele locale spun că este posibil să fi lovit o bordură sau o balustradă. Se pare că au fost și șapte supraviețuitori care au fost duși la spital cu arsuri.

Ministrul de Externe al Macedoniei de Nord, Bujar Osmani, a declarat că pasagerii autocarului se întoarceau în capitala Skopie dintr-o călătorie de vacanță de weekend în orașul turc Istanbul, potrivit Reuters.

Se pare că autobuzul avea plăcuțe macedonene de nord.

După ce a ajuns la fața locului, ministrul bulgar de interne, Boyko Rașkov, a declarat că trupurile victimelor au fost „complet arse”, relatează BTV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel