Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tragedie în Croația. Zece morți într-un autobuz, care s-a răsturnat pe autostradă. Alte 46 de victime, la spital
WhatsApp
O tragedie teribilă s-a petrecut, în această dimineață, lângă stația de taxare de pe autostrada A3 de lângă Slavonski Brod.  Zece persoane au murit, iar aproximativ 40 au fost rănite și duse la spital. Poliția a spus, inițial, că este un autobuz macedonean, dar ulterior s-a stabilit că este un autobuz cu plăci de înmatriculare Kosovo.
Tragedie în Croația. Zece morți într-un autobuz, care s-a răsturnat pe autostradă. Alte 46 de victime, la spital

Traficul a fost întrerupt, timp de câteva ore, între joncțiunile Slavonski Brod vest și est în direcția Lipovac și redirecționat spre rutele de ocolire. Este unul dintre cele mai grave accidente de circulație din ultimii 15 ani. Serviciul de remorcare este însărcinat cu scoaterea autobuzului. 

În autocar erau 69 de pasageri, inclusiv patru copii. 46 de persoane au solicitat ajutor medical. Toate serviciile de urgență sunt la fața accidentului grav. Polițiștii, pompierii, membrii Serviciului de Urgență și ai serviciului de remorcare spun că nu-și amintesc când s-a mai întâmplat un astfel de accident teribil și tragic, scrie vijesti.hrt.hr.  

Directorul spitalului navei, dr. Josip Samardžić, a declarat pentru HTV, că 45 de persoane au fost internate, în această dimineață la spital, iar opt dintre ele au fost grav rănite. Conform datelor disponibile în prezent, 69 de persoane au fost implicate în accident, din care 67 de pasageri și doi șoferi. Din păcate, zece oameni au murit ca urmare. 42 de răniți au fost internați la spitalul din Slavonski Brod, iar doi au fost spitalizați în Nova Gradiška. au angajat la timp și au oferit o protecție adecvată.

Ministrul Sănătății Beros a mai spus că premierul Andrej Plenković este în contact premierul kosovar și că ambasadorul va ajunge la locul evenimentului. "Ne gândim la familiile victimelor. Exprim condoleanțele personale și în numele Guvernului Republicii Croația tuturor celor care sunt atinși de acest lucru mare tragedie", a spus ministrul Beroš.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel