Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Traficul feroviar din Germania va fi afectat în perioada 23-28 septembrie, din cauza unor lucrări
WhatsApp
Perturbări și restricții pe calea ferată din Köln și Bonn. Se fac lucrări pentru noile sisteme de semnalizare.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Navetiștii din Germania trebuie să fie pregătiți pentru noi provocări și să se înarmeze cu foarte multă răbdare în această săptămână. Lucrările la noile cutii de semnalizare din Köln și Bonn au dus la restricții semnificative pentru călătorii feroviari și navetiști. De la luni, 23 septembrie, Deutsche Bahn a anunțat noi modificări în transportul pe distanțe lungi.

Trenurile din Germania nu vor funcționa normal în următoarea perioadă: Ce trebuie să știe cetățenii

 

Trenurile din nordul Germaniei se termină în principal în Düsseldorf, iar multe dintre ele pleacă din această stație în direcția opusă. Trenurile ICE către și dinspre Bruxelles efectuează acum opriri diferite în Köln-Ehrenfeld, iar unele trenuri au fost redirecționate și la gara Köln Messe/Deutz. Gara centrală din Köln nu va mai fi inclusă în rutele acestora.

Vezi și: MAE, avertizare pentru români: Germania suspendă temporar Schengen-ul terestru

De asemenea, în perioada 27-28 septembrie, gara principală din Köln și gara Köln Messe/Deutz vor fi complet închise pentru traficul feroviar, inclusiv pentru trenurile S-Bahn. În această situație, va fi organizat un serviciu de înlocuire cu autobuzul, informează Bild. 

Veste proastă: Biletele de tren se vor scumpi

 

Aceste ajustări sunt parte a unui pachet mai amplu de lucrări menite să crească flexibilitatea și să reducă perturbațiile în nodul feroviar Köln, pentru care sunt investite aproximativ 325 de milioane de euro.

Citește și: Germania implementează o nouă lege privind sortarea deșeurilor: Locuitorii riscă amenzi de până la 2.500 de euro

Într-o altă notă, luni se va discuta despre viitorul biletului pentru Germania, care ar putea suferi o majorare semnificativă. Miniștrii transporturilor din statele federale s-au reunit într-o conferință digitală pentru a decide asupra creșterii prețului, care, în prezent, este de 49 de euro pe lună, la 64 de euro din 2025, conform Ministerului Transporturilor din Bavaria. Această ajustare este necesară pentru a acoperi costurile în creștere.

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel