Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trădat de un hamburger: Hoț român din Italia, prins după 10 ani pentru că i s-a făcut foame în timpul furtului
WhatsApp
Un român a fost trădat de un hamburger consumat împreună cu complicii săi în timpul furtului de țevi de cupru într-un șantier din Italia, în 2011. Românul a fost capturat în Marea Britanie și extrădat în Italia după zece ani. 

Marius Florin Berescu, un român în vârstă de 36 de ani care a furat mai multe țevi de cupru de pe un șantier din Italia, a fost arestat de carabinieri după 10 ani de la comiterea faptei. Arestarea a fost posibilă pentru că românul împreună cu complicii săi au pus de un picnic în șantier. 

Potrivit unui comunicat al poliției italiene preluat de presa locală, ceea ce l-a trădat nu a fost furtul de cupru, ci picnicul pe care el și complicii săi au decis să-l organizeze la fața locului. Drept răsplată pentru efortul depus de a jefui firma din Pasiano, hoții au consumat sandvișuri, băuturi și diverse gustări. Tocmai rămășițele acelei mese rapide le-au permis carabinierilor să-i identifice pe hoți, iar unul dintre ei, românul Berescu Marius Florin, în vârstă de 36 de ani, a fost identificat și reținut în Anglia de polițiștii locali în baza unui mandat european de arestare.

Românul a fost extrădat în Italia, unde trebuie să execute un an și 4 luni de închisoare pentru tentativa de furt.

Hoții nu au reușit să fugă cu prada 

 

În data de 1 noiembrie 2011, banda de hoți a intrat în șantier, unde au vrut să fure cupru în valoare de mii de euro, provocând și daune de zeci de mii de euro. Un martor a observat că mai multe persoane intră și ies noaptea din șantier și a avertizat poliția.

Încolțiți de ofițeri, românii au decis să abandoneze ceea ce au furat și să fugă. La fața locului, carabinierii au găsit urme care au fost de mare folos anchetei: mucuri de țigară, sticle, hârtii în care erau împachetate mâncarea. Rămășițele unui hamburger a reprezentat cheia găsirii infractorilor în acest caz.

Amprenta și urmele biologice lăsate pe ambalaj și pe hamburger au făcut posibilă identificarea românului, care între timp a și fost condamnat de un tribunal din Pordenone.

Mariu Berescu a fost zilele trecute depistat de poliția din Anglia, care l-a arestat și l-a extrădat în Italia. 

El va sta după gratii un an și patru luni, cel mai probabil regretând că a mâncat acel hamburger în timpul jafului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel