Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Toţi cei 12 milioane de locuitori din Wuhan vor fi testaţi după descoperirea unor cazuri cu varianta Delta
WhatsApp
Toţi cei 12 milioane de locuitori ai metropolei Wuhan vor fi testaţi pentru coronavirus, a declarat un oficial local marţi, după ce oraşul unde a apărut pentru prima dată virusul la finalul lui 2019 a confirmat primele sale cazuri interne cu varianta extrem de contagioasă Delta, informează Reuters.
Toţi cei 12 milioane de locuitori din Wuhan vor fi testaţi după descoperirea unor cazuri cu varianta Delta

Wuhan nu mai raportase cazuri locale de coronavirus de la mijlocul lunii mai a anului trecut, însă luni, autorităţile au confirmat trei noi cazuri cu varianta Delta.

„Pentru a ne asigura că toată lumea din oraş este în siguranţă, testarea acidului nucleic la nivelul întregului oraş va fi lansată rapid pentru toţi locuitorii pentru a identifica complet rezultatele pozitive şi infecţiile asimptomatice”, a declarat responsabilul local Li Qiang în cadrul unui briefing de presă.

 

Varianta Delta fiind cel mai probabil adusă în oraş de o cursă aeriană din Rusia



Noile cazuri din Wuhan, capitala provinciei centrale Hubei, alături de infecţiile identificate în oraşele din apropiere Jingzhou şi Huanggang începând de sâmbătă, au fost legate de cazurile raportate în oraşul Huaian, din provincia Jiangsu, a precizat Li Yang, vice-directorul centrului de control al bolilor din Hubei.

Se crede că focarul din Jiangsu a apărut în capitala provinciei, Nanjing, varianta Delta fiind cel mai probabil adusă în oraş de o cursă aeriană din Rusia, au precizat oficiali locali.

De atunci numeroase oraşe din sudul Chinei şi câteva din nord, inclusiv Beijingul, au raportat infecţii. Bilanţul cazurilor transmise local în China începând din 20 iulie, când au fost identificate primele infecţii la Nanjing, ajunsese luni la 414.

 

Varianta Delta prezintă noi riscuri



Nu este însă pe moment clar dacă toate aceste cazuri sunt cu varianta Delta sau dacă toate au legătură cu Nanjing, în condiţiile în care unele autorităţi nu au furnizat rezultate concludente ale eforturilor de depistare a virusului.

Varianta Delta prezintă noi riscuri pentru cea de-a doua cea mai mare economie a lumii pe măsură ce se extinde din zonele de coastă spre oraşele din interior. În aceste condiţii, autorităţile din numeroase oraşe au lansat testări în masă pentru identificarea şi izolarea purtătorilor de coronavirus. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel