Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
TikTok – în luptă cu rezidentul de la Casa Albă
WhatsApp

Duminică seara, un judecător federal de la Washington a dispus, cu șase ore înainte de intrarea în vigoare a blocării aplicației, să suspende preventiv ordinului executiv de la Casa Albă care împiedica rețeaua socială TikTok să continue să funcționeze normal în Statele Unite.

Administrația Trump a concluzionat că TikTok, deținută de compania chineză Bytedance, reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a Statelor Unite. Despre TikTok se știe că este o rețea socială foarte populară în rândul adolescenților care facilitează distribuirea de videoclipuri scurte. Casa Albă consideră că prin intermediul aplicației regimul chinez are acces la datele utilizatorilor americani care compromit securitatea națională, precizează într-un articol elpais.com.

Președintele Trump a semnat, în luna august, un ordin executiv care impunea companiei să găsească un cumpărător în SUA sau să nu mai funcționeze în țară. La jumătatea lunii septembrie a fost anunțat un acord cu Oracle și Walmart, în defavoarea Microsoft, pentru cumpărarea a 20% din acțiunile TikTok. Câteva zile mai târziu, președintele Trump s-a răzgândit și a transmis că nu va aproba niciun acord în care compania chineză Bytedance să păstreze o parte din proprietatea rețelei sociale. Data de la care TikTok trebuia să nu mai funcționeze în SUA a fost 20 septembrie, amânată o săptămână mai târziu.

În loc să depună un nou acord, TikTok a decis să deschidă un proces în fața unei instanțe federale din Washington. TikTok susține că nu există nicio urgență pentru a justifica această măsură și că a făcut „eforturi extraordinare pentru a satisface cerințele guvernamentale în continuă schimbare și presupuse preocupări de securitate națională”.

Rețeaua a susținut că ordinul executiv al Casei Albe ar provoca daune ireparabile companiei, din cauza pierderii comunității de utilizatori pe care a creat-o și a celor 100 de milioane de americani care împărtășesc videoclipuri pe TikTok. Compania afirmă că agresivitatea Casei Albe este legată de campania electorală și de nevoia lui Trump de a se prezenta ca un lider care stă în fața Chinei, anunță, într-un articol, elpais.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel