Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
The Wall Street Journal: "Ţările mai sărace din Europa de Est ar putea da Vestului o lecţie despre coronavirus. România, dată ca exemplu"
WhatsApp
Națiunile cele mai sărace din estul Europei ar putea învăța Occidentul o lecție despre coronavirus, scrie The Wall Street Journal . Regiunea s-a mobilizat mai rapid pentru a impune restricţii, ținând în mare măsură infecțiile sub control.

23 de țări ajung la un acord istoric pentru a reduce producția de petrol, companiile aeriene găsesc termenii greu de înghițit și milioane de creștini sărbătoresc Paștele în izolare.

În Europa de Vest, spitalele se revarsă de oameni bolnavi de noul coronavirus și morgile se luptă pentru a ține pasul cu numărul tot mai mare de morți.

Cu toate acestea, în țările din est, infecțiile au fost ținute în mare parte sub control, iar guvernele încep să relaxeze restricţiile.

Diferența este accentuată.

Până duminică, Spania pierduse 350 de persoane la un milion din populația sa în lupta cu Covid-19, iar Italia 322, Belgia 314, Franța 202 și Marea Britanie 145, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

În schimb, România pierduse 15 oameni per milion de cetăţeni, Republica Cehă – 12, Polonia – 5, Slovacia 0,4.

"Statele cele mai sărace din Centrul și Estul Europei, temându-se că sistemele lor relativ precare de sănătate ar fi depăşite de virus, s-au mişcat rapid pentru a lua măsuri de distanţare socială şi de restricţionare a circulaţiei", precizează puiblicaţia.

Acest lucru ar fi făcut diferenţa faţă de situaţia din celelalte state precum Italia, Spania sau Marea Britanie, unde premierul Boris Johnson le spunea cetăţenilor că pot participa în continuare la evenimente în timp ce alte state din Est îşi închideau graniţele şi restaurantele.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel