Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tentativă de asasinat împotriva lui Volodimir Zelenski. O unitate a forțelor speciale cecene a fost implicată
WhatsApp
Oficialii ucraineni susțin că au dejucat o tentativă de asasinat împotriva președintelui Volodimir Zelenski.

Oficialii ucraineni au declarat că o unitate a forțelor speciale cecene, cunoscută sub numele de „Kadîroviți”, a fost implicată într-un plan de asasinare a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Sky News.

Planul a fost dejucat.

Șeful securității ucrainene, Oleksiy Danilo, a declarat: „Suntem conștienți de operațiunea specială care pe care urma să o pună în aplicare Kadîroviți pentru a-l elimina pe președintele nostru”.

Danilo a mai spus că Ucraina a fost informată despre complot de către membrii ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei.

 

Rusia vrea să distrugă istoria şi poporul ucrainean, afirmă preşedintele Zelenski

 

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri că aproape 6.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în primele şase zile ale invaziei ruse şi că puterea de la Kremlin nu va putea să-i cucerească ţara cu bombe şi atacuri aeriene, informează Reuters.

Referindu-se la atacul rus asupra Complexului memorial al Holocaustului de la Babyn Yar, locul unde trupele germane de ocupaţie şi colaboraţioniştii lor ucraineni au masacrat evrei, Zelenski a spus: "Acest atac demonstrează că pentru mulţi oameni din Rusia Kievul nostru este total străin. Ei nu ştiu absolut nimic despre Kiev, despre istoria noastră. Însă ei au cu toţii ordinul de a ne distruge istoria, de a ne distruge ţara, de a ne distruge pe noi toţi", a spus Zelenski într-un mesaj video.

Preşedintele ucrainean a făcut totodată apel la evreii din întreaga lume "să nu rămână tăcuţi". 

 

Ziua a şaptea a invaziei: Lupte grele în oraşele Harkov şi Herson

 

Lupte grele au fost raportate în cursul nopţii de marţi spre miercuri în estul şi sudul Ucrainei, în a şaptea zi de la începerea invaziei militare ruse în ţara vecinã. Rusia a lansat paraşutişti la Harkov, al doilea oraş ca importanţă din Ucraina, în timp ce în capitala Kiev locuitorii se aşteaptã la o posibilã ofensivã. La Herson, ale cãrui intrãri erau deja controlate de forţele ruse, acestea din urmã au preluat în cursul nopţii controlul asupra gãrii şi portului.

Spania a decis să trimită "material militar ofensiv" pentru "rezistenţa ucraineană", a afirmat miercuri şeful guvernului spaniol, Pedro Sanchez, în timpul unei intervenţii în faţa Camerei Deputaţilor, informează AFP.

"Pentru că văd că există grupuri (politice) care pun în discuţie angajamentul guvernului" spaniol de a participa la ajutorul militar acordat Ucrainei, "vreau să vă anunţ de asemenea că Spania va livra material militar ofensiv rezistenţei ucrainene", a declarat Sanchez, care conduce un guvern de stânga.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel