Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tensiuni la granița României. Președintele Moldovei: ”Sunt forțe interesate de destabilizarea situației. Acest lucru crează riscuri” 
WhatsApp
După ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a menționat că situația din regiunea transnistreană este tensionată, iar analizele Chișinăului arată că ar exista neînțelegeri între forțele din interiorul regiunii, care sunt interesate de destabilizarea situației.
Tensiuni la granița României. Președintele Moldovei Sunt forțe, interesate de destabilizarea situației. Acest lucru crează riscuri

”Ceea ce se întâmplă în ultimele 24 de ore în regiunea transnistreană este o escaladare a tensiunilor. Vă amintesc că pe durata a mai multor săptămâni, au fost mai multe alerte cu bombe în instituții de învățământ și medicale.

Nu rata si: Alertă la granița României: Explozii la ministerul securității din Tiraspol, capitala regiunii separatiste Transnistria

Au urma exploziile de ieri de la sediul așa-numitului MGB transnistrean, incidentul de pe aerodromul din Tiraspol și explozia de pe nodul radio-comunicații din Maiak”, a amintit Maia Sandu.

Șefa statului a spus că autoritățile R. Moldova urmăresc cu precauție și vigilență evenimentele care au loc pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol.

Vezi și: Autoritățile de la Chișinău, îngrijorate după explozia din Tiraspol: Crearea pretextelor pentru tensionarea situației

”Analizele noastre la această oră arată că există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii, interesate de destabilizarea situației. Acest lucru vulnerabilizează regiunea transnistreană și creează riscuri pentru R. Moldova.

 

”Suntem vigilenți, vom lua toate măsurile necesare pentru prevenirea unor escaladări”

 

Condamnăm orice provocări și tentative de a atrage R. Moldova în acțiuni care ar putea pune în pericol pacea în țară. Chișinăul insistă în continuare asupra soluționării pașnice a conflictului transnistrean”, a mai spus președinta țării.

Citeste si: Cine stă în spatele atacului din Tiraspol? Serviciul militar de Informații din Ucraina: "Provocările FSB vor continua"

 

Maia Sandu a subliniat că aceste tensiuni au loc pe teritoriul necontrolat de guvernul de la Chișinău, dar acest teritoriu este al R. Moldova. ”E o situație complexă și tensionată. Noi suntem vigilenți, vom lua toate măsurile necesare pentru prevenirea unor escaladări. Trebuie să fim calmi, să ne informăm din surse sigure și să evităm distribuirea informațiilor false”, a mai spus Sandu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel