Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Temperaturi record în Spania: Cel mai timpuriu val de caniculă din istorie
WhatsApp
Spaniolii se confruntă cu cel mai timpuriu val de căldură din istorie.

Potrivit știrlor TVR, în sudul țării, s-au înregistrat 43 de grade, iar meteorologii au emis cod roșu de caniculă în mai multe provincii. Doar mâine, temperaturile se vor mai domoli, iar de joi intră în vigoare noi alerte.

În Sevilla, s-au înregistrat la orele amiezii 43 de grade, o temperatura neobișnuită pentru luna iunie. Spaniolii au făcut față cu greu valului de căldură africană.

În Madrid a fost cod roșu de caniculă. Printre cei mai afectați au fost muncitorii în construcții, iar unele evenimente în aer liber au fost suspendate.

Medicii le recomandă în special vârstnicilor să evite plimbările în aer liber. 12 provincii sunt sub avertizare de caniculă până miercuri, însă meteorologii spun că temperaturile vor continuă să urce. A crescut și nivelul de alertă pentru incendii și sunt interzise grătarele în aer liber sau aruncarea mucurilor de țigară pe jos.

Temperaturi record în Spania

 

A fost și va fi cald, un soare impertinent deasupra capetelor madrilenilor. Nimeni nu s-ar gândi să facă o poză cu valul de căldură și Puerta de Alcalá; nimeni din aceste locuri, mai ales într-o zi de luni din iunie care părea august. 

La monumentul lui Alfonso al XII-lea, mai mult decât atât. Cu barca sau cu canoea, oamenii căutau umbra.

În El Retiro, "tăticii" pregătiseră și ei piscine gonflabile pentru copiii lor, pentru a evita insolația. Alții au alergat și au făcut jogging neprotejat în părțile mai puțin umbrite ale grădinii. 

Cel mai timpuriu val de caniculă din istorie

 

Totuși, parcul acvatic al Madridului este reprezentat de fântânile Madrid Río. Unde adolescenții se îmbracă în haine de dragul de a face ceva. Acele fântâni  fuseseră închise în timpul pandemiei. Abia când au fost deschise fântânile, Santiago, un pensionar arătos, a fost mișcat de ceva din interior: "Noi am numit asta ferma". Și a fost copleșit când și-a amintit de prietenii pe care Covidul îi luase. Cu toate acestea, văzând oameni care se bălăcesc, părinți care se joacă cu copiii, i-a pus un zâmbet pe față. "Ce e mai rău urmează să vină", a avertizat el. Și a plecat acasă, pentru a se răsfăța cu o siestă bine meritată. 

Se spune că până la sfârșitul săptămânii lucrurile se vor îmbunătăți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel