Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Țările baltice și Polonia cer fonduri UE pentru consolidarea apărării frontierelor
WhatsApp
Miniștrii Apărării din Estonia, Letonia, Lituania și un înalt oficial din cadrul Ministerului polonez al Apărării au convenit să ceară sprijin financiar din partea Uniunii Europene pentru întărirea apărării frontierelor împotriva amenințărilor hibride și convenționale, în cadrul unei întâlniri la Daugavpils, Letonia.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Miniștrii Apărării din Estonia, Letonia și Lituania, împreună cu un oficial de rang înalt din Ministerul polonez al Apărării, au decis să solicite Uniunii Europene fonduri pentru consolidarea apărării frontierelor împotriva amenințărilor hibride și convenționale, relatează EFE.

„Atenția politică a NATO și a UE trebuie să se concentreze asupra unui plan de consolidare a liniei de apărare”

 

Miniștrii Laurynas Kasciunas (Lituania), Hanno Pevkur (Estonia), Andris Spruds (Letonia), și subsecretarul de stat al Ministerului polonez al Apărării, Stanislaw Wziatek, s-au întâlnit la Daugavpils, în estul Letoniei. În cadrul întâlnirii, aceștia au vizitat și un post de frontieră care face parte din linia comună de apărare ce urmează să fie întărită de cele trei țări baltice.

"Ne dorim ca UE să fie mai implicată în consolidarea teritoriului estic al UE și în garantarea securității. Granițele de est ale Uniunii sunt, de asemenea, granițele de est ale flancului NATO", a declarat Laurynas Kasciunas, potrivit unui comunicat emis de guvernul lituanian.

Kasciunas a subliniat, de asemenea, că "atenția politică a NATO și a UE trebuie să se concentreze asupra unui plan de consolidare a liniei de apărare, cu măsuri concrete și finanțare necesară".

Oficialii din Estonia, Letonia, Lituania și Polonia au reafirmat că aceste țări reprezintă prima linie de apărare la frontierele externe de est ale NATO și UE, protejând împotriva amenințărilor hibride și convenționale. Prin urmare, ei consideră esențială "cooperarea strânsă în cadrul acestor organizații".

"Scopul nostru este să comunicăm împreună importanța colectivă a acestei inițiative și să folosim instrumentele NATO și UE pentru a crește aceste capacități", a adăugat ministrul lituanian.

Presa letonă a publicat imagini cu oficialii celor patru țări inspectând obstacole antitanc din oțel la un punct de frontieră de pe granița Letoniei cu Belarus, scrie Agerpres. 

------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel