Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tânără dezamăgită de oferta de muncă a unui restaurant:„50 de euro pentru 14 ore pe zi și va trebui să cureți și toaletele"
WhatsApp
O tânără a rămas fără cuvinte în fața unei oferte de muncă dezamăgitoare, pe care a primit-o la Roma într-un restaurant. Fără un contract legal și plătită cu doar 50 de euro ar fi trebuit să muncească 14 ore pe zi ca chelneriță și să curețe toaletele inclusiv.
Interdicție de viză pentru chelnerii și asistentele străine din UK. Pentru a lucra trebuie să aibă un venit de minim 38 de mii de lire sterline / Sursa foto: freepik.com

Propunerea, făcută de angajatori și ulterior dezvăluită publicului prin intermediul unui videoclip, a stârnit indignare și a evidențiat condițiile de muncă precare și exploatarea muncitorilor în Italia. Cu o compensație de doar 50 de euro pe zi, tânăra ar fi trebuit să lucreze de la 7:30 dimineața până după miezul nopții, fără un contract oficial, conform presei italiene.

 

Angajată drept chelneriță, dar cu atribuții de femeie de serviciu

 

Tânăra de 24 de ani ar fi trebuit să se ocupe nu doar de servirea clienților în sala de mese, ci și de activități precum ajutorul în bucătărie și curățarea băilor. Cu toate acestea, condițiile de muncă extrem de solicitante și compensația financiară infimă nu erau singurele aspecte dezolante ale ofertei. Angajatorul, filmat cu o cameră ascunsă, a explicat că nu poate să îi facă nici contract de muncă "pentru că perioada de pandemie Covid ne-a măcelărit și noi încă încercăm să ne revenim financiar".

Acesta este doar unul dintre multele cazuri de muncă precară și exploatare a lucrătorilor "fantome", așa cum sunt denumiți de sindicate. În Italia, aproximativ 3 milioane de oameni lucrează fără un contract legal, iar majoritatea contractelor de muncă sunt temporare sau pe termen scurt.

Vezi și: Studentă în Italia: "Am refuzat un loc de muncă la supermarket. Salariul de 500 de euro pe lună este o bătaie de joc în ziua de astăzi”

Analizele arată că peste 40% dintre muncitori au contracte de muncă temporare. Sindicatele au evidențiat că este necesară o acțiune urgentă pentru a aborda aceste probleme și pentru a proteja drepturile angajaților, în special în contextul dificultăților întâmpinate de tineri în găsirea unui loc de muncă stabil și accesarea creditelor.

 

---------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel